Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6029 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2013 - 19:05

Havaalanı İnşaatında Son Durum

Büyüt
Küçült
Havaalanı İnşaatında Son
Dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında havaalanı inşaatıyla ilgili bilgi veren Samsun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme 9. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin Buz, havaalanının %30'unun tamamlandığını söyledi.

Bölge Müdür Yardımcısı Buz, 22 Temmuz 2011’de temeli atılan Türkiye'nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanında ,İdarece lokasyonları belirlenen 50 adet sondaj noktasında sondaj yapıldığını, zemine ait geoteknik parametreler belirlendiğini, geoteknik Rapor hazırlandığını, Mendirek Model Deneyleri ve Geoteknik Rapor doğrultusunda hazırlanan uygulama projeleri onaylanarak,  21 Ocak 2012 tarihinden itibaren Havaalanı İnşaatında kullanılacak olan ilk taş çekilmeye başlanıldığını kaydetti.

Onag6.jpg

Divani Taş Ocağı ve Ayrılık Taş Ocağından alınan taşlarla dolgu işlemine başlanıldığını belirten Bölge Müdür Yardımcısı Buz, havaalanı inşaatında,  4.500m olacak olan Dış Koruyucu Mendireğin 08 Nisan2013 tarihi itibariyle 5.600.000 ton taş kullanılarak 2.825 metresinin tamamlandığını, 2728 metre olacak olan İç Koruyucu Mendireğin ise batı iç mendirek olarak 950metrseinin tamamlandığını, PAT Sahalarının imalatında ise 4.940.000 ton taş kullanılacağını söyledi.

Bölge Müdür Yardımcısı Buz,  08 Nisan  2013 tarihi itibariyle Pist altı deniz dolgusu imalatında (60+3000 m.)  1.025 metresinin  tamamlandığını ve  Pist altı deniz dolgusu imalatında 1.180.000 ton taş kullanıldığını sözlerine ekledi.

Havaalanının Giresun ve Ordu için son derece önemli bir yatırım olduğunu belirten Vali Dursun Ali  Şahin’in önceki hafta denizde meydana gelen dev dalgalardan havaalanı inşaatının etkilenip etkilenmediği sorusu üzerine Buz, son dalgalardan mendirek çalışmalarının etkilenmediğini, işin başındaki elemanlarca sürekli kontrol halinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir