Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5110 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2012 - 11:40

Hazır Yapıda Yeni Buluş

Büyüt
Küçült
Hazır Yapıda Yeni
Merkezi İstanbul Pendik-Güzelyalı'da bulunan Giresunlu Sanayici İşadamı Öner Hekim'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Hekim Holding, hazır yapı sektöründe bir yeniliğe daha imza attı.

HAZIR YAPIDA EN YENİ BULUŞ

HEKİM HOLDİNG'E BAĞLI PREFABRİK YAPI A.Ş, 2 DAKİKADA KURULABİLEN KATLANABİLİR BARINMA ÜNİTESİ ÜRETTİ.

Merkezi İstanbul Pendik-Güzelyalı'da bulunan Giresunlu Sanayici İşadamı Öner Hekim'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Hekim Holding, hazır yapı sektöründe bir yeniliğe daha imza attı. Grup şirketlerinden Prefabrik Yapı A.Ş., tarafından üretilen tamamı acil barınma ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış yeni ürünler daha şimdiden ilgi odağı oldu.


                  KATLANABİLİR KENT KURMAK MÜMKÜN

Bu ürünler içinde en dikkat çekici olanı farklı büyüklüklerde üretilen katlanabilir barınma ünitesi. 14 adeti bir TIR'a sığacak şekilde tasarlanan bu üniteler, normal durumların dışında, özellikle deprem gibi doğal afetlerde bölgeye ulaştıktan sonra 2 dakika içerisinde kurulup yaşamsal ihtiyaçları karşılayabilecek hale geliyor.

   AFAD BAŞKANI BİLGİ ALDI

İlk olarak 'Kimse Yok Mu Derneği'nin stratejik partnerliği ile Trio İstanbul Fuar Yapım A.Ş. tarafından organize edilen Afet Yönetimi Fuarı’nda sergilenen ürünler Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı  Ünal Öztürk tarafından da ilgiyle karşılandı.

          2 DAKİKADA KURULAN ACİL BARINMA ÜNİTESİ

Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özlem Oğuzoğlu, afet öncesi ve sonrası, en önemli acil ihtiyaçların başında gelen ve profesyonel desteğe gerek duyulmadan 2 dakika içerisinde kurulabilen katlanabilir barınma ünitesinin, farklı büyüklüklerde üretilebileceğini ve istenirse ıslak hacim modüllerinin de sisteme kolaylıkla  entegre edilebileceğini belirtti. Bir tırda 14 adet barınma ünitesinin taşınabileceğini vurgulayan Oğuzoğlu, hızlı üretim, hızlı montaj ve çoklu nakliye kriterlerini tasarım sürecinde yol gösterici olduğunu belirtti.

15 DAKİKADA KURULAN HASTANE, DERSLİK, KRİZ MERKEZİ VB YAPILAR

Afet sonrası barınma ihtiyacı dışında kriz sürecinin yönetim aşamasında ihtiyaç duyulan kriz merkezi, derslik, hastane vb yapılar için de geliştirdikleri çözümleri vurgulayan Özlem Oğuzoğlu, içi içe geçen ve hacminin 3 katı kadar büyüme özelliğine sahip konteyner ünitelerinin  yurt içi ve yurt dışından gelen

ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle  karşılaştığını  da sözlerine ekledi.

Genel Müdür Yardımcısı Özlem Oğuzoğlu, "Afet sonrası malzeme depolama ihtiyacı için depo ve hangar amaçlı kullanılan yeni üniteler de katlanabilir ve  hızlı üretim, hızlı kurulum prensibiyle tasarlandı. Hal böyle olunca geniş açıklıklı ve talep edilen yükseklikte depo alanları da kolaylıkla oluşturulabiliyor"diye konuştu.

Oğuzoğlu'nun verdiği bilgiye göre; tek katlı ve dubleks olarak dizayn edilen konteynerler; afet esnasında insanlara en kısa sürede barınma (konut), okul, sağlık ünitesi ve afet kriz birimleri vs. hizmetlerini karşılamayı amaçlıyor. Hızlı çoklu nakil ve nakilden sonra teknik bilgisi olmayan insanlar tarafından bile pratik bir şekilde hızlı kurulum gerçekleşebiliyor. 

AR-GE ve patent çalışmaları tamamlanan bu ürünlerin seri üretimine başlandığı ve Holding'in http://www.prefabrikyapi.com WEB adresli sitesinden bilgi alınacağı bildirildi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir