Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7563 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2011 - 19:20

Hemşirelik Haftası Mesajları

Büyüt
Küçült
Hemşirelik Haftası
Hemşirelik Haftası Mesajları

MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan Hemşireler Gününü kutladı
 
“Hemşireler kutsal görev yapıyorlar”
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Milletvekili Murat Özkan, hemşireler gününü kutladı.
“Sağlık sorunu olan tüm bireylerin, sağlıklarına kavuşabilmeleri için, geçirecekleri süreç içinde, sığınacak güvenli birer liman görevini üstlenen, hemşirelik mesleğinin mensuplarının, "12 Mayıs Hemşireler Günü" ve "12-18 Mayıs Hemşireler Haftası" nedeniyle içtenlikle kutluyorum” diyen Özkan yayınladığı basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Hemşirelerimizin, bu anlamlı günlerinde ve haftalarında, hemşirelik mesleğinin, insan sağlığı ve yaşamı için öneminin vurgulanmasının yanında, hemşirelerimizin hemşirelik mesleğini sürdürürken, karşılaştıkları sorunların ve çözümünün de gündeme getirileceğine inanıyorum.
Hemşirelerimizin, yaptıkları hizmetin ve mesleğin kutsallığı ölçüsünde, insan sevgisiyle dolu olan bu mesleğin sağladığı manevi hazzın, dünyanın, hiçbir şeyi ile değişilemeyecek güzellikte olduğunu belirtmek istiyorum.
Tüm hemşirelerimizin, bu anlamlı günlerini ve haftalarını tekrar içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı ve mutlu bir yaşam süreci temenni ediyor, tüm hemşirelerimize ve sağlık çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
 
MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu
“Hemşireler sağlık sisteminin temel taşlarıdır”
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, sağlık sistemimizin temel taşları hemşirelerimizin sorunlarının MHP iktidarında çözüleceğini ve hak ettikleri değeri bulacağını söyledi.
Hemşirelik haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapan Erzurum, “Tarihi çok eski olan hemşirelik mesleği; Eski Mısır, Hindistan, Yunanistan ve Roma’da ilk çağlarda bugünkü biçimde olmasa bile yapılmaktaydı. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir.Nightingale, Kırım Savaşı sırasında İngiltere’den gelerek, Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır. 1964 yılından itibaren ülkemizde de her 12 Mayıs Günü "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır” dedi.
“Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir” diyen Erzurum açıklamasında şunlara yer verdi; “Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır. Oysa bu mesleğin önünde çok önemli sorunlar vardır.”
1996 yılında kapatılan Sağlık Meslek Liselerinin 2001 yılında tekrar açıldığına dikkat çeken Erzurum şöyle devam etti; “Hemşirelerin üniversite düzeyinde eğitim talepleri dikkate alınmadı. Oysa şu an dünyada ortaokul sonrası lise eğitimi ile yetinen ülke bulunmamaktadır.
1954 yılında çıkarılan 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu hemşirenin değişen ve yapmakta olduğu rol ve işlevlerini kapsamıyor. Avrupa Birliği süreciyle birlikte hızla uyum yasaları çıkarılırken hemşirelik yasasının gündemde olmaması, çıkan yasaların ülkemiz sağlık ihtiyaçlarını yansıtmamaktadır.
Yapılan araştırmalarda hemşirelerin yüzde 58,1’inin mesleğinden memnun olmadığı saptanmış. Memnuniyetsizlik nedenleri ise,  Ücret yetersizliği,  Görev yetki ve sorumluluklarının belli olmaması, Risk fazlalığı, Görev dışı işlerde çalıştırılma, Meslekte ilerleyememe, Toplumun mesleğe yönelik olumsuz yaklaşımı, Yoğun çalışma temposu, Yardımcı sağlık personeli olarak değerlendirilme, Fazla çalışma ve  İstenilen branşta çalışamama olarak sıralanmıştır.
Bu kutsal mesleğin sahipleri sağlık sistemimizin temel taşları hemşirelerimizin sorunlarının çözüleceği ve hak ettikleri değeri görecekleri bir gelecek umuduyla hemşirelik haftasını kutluyorum. Sağlık camiasının bir üyesi olarak hepsine şükranlarımı sunuyorum.”
       AKPARTİ MİLLETVEKİLİ  ADAYI ŞENGÜL ŞAHİN' İN   HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI

                    ”Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yerine getirdikleri zor  görevlerden biri de hemşireliktir. Bu meslek kadının şefkat ve merhamet yeteneği ile özdeşleşmiş ve adeta kadına mahsus bir görev haline gelmiştir. Bu yüzden insanların  ağrısını dindiren, acılarına şefkat eliyle deva olan hemşirelik mesleğinde çalışan  kardeşlerimin ,her türlü takdirin üzerinde saygın bir görev yaptıklarını düşünüyorum.Ak Parti iktidarının 3.döneminde de sağlık çalışanlarının ve dolayısıyla hemşirelik mesleğini icra eden kardeşlerimin, özlük haklarının gönüllerine göre olması için çaba sarf edileceğine inancım tamdır.

                    Bu duygu ve düşüncelerle hemşire kardeşlerimin ve bütün sağlık çalışanlarının Hemşirelik Haftasını kutlar sağlık ,mutluluk ve başarılar dilerim.” 

                                                            

                                                        



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir