Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6249 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2013 - 12:08

Hey Gidi Giresun!

Büyüt
Küçült
Hey Gidi
H. İbrahim ŞENGÜN Makine Y. Mühendisi

BENİM DAVETİME GELMEYEN

MİLLETVEKİLİNİ GİRESUN’A SOKMAM

Türkiye’nin sahipsiz bir İli Giresun. Bir milyon kişiden fazla göç vermiş. Kimsesi yok. “var” diyen varsa her ortamda ve her yerde tartışmaya hazırım.

Son 10 yıl içinde kaç vali değişti. Ben dahi sayısını unuttum. Giresun valileri gönderilmiş başka Büyük İllerde hala Vali olarak görev yapıyorlar. İlimize gelen Valilerin suçu ve kusuru ne?... Hizmete sarılmak kukla olmamak mı?... Anlamak mümkün değil. Tek kusurları belki de Milletvekilleri ve Giresun’u sömüren iş çevrelerinin oyuncağı, kulu kölesi olmamalarıydı diye düşünüyorum.

Giresun İlimizde iz bırakan Valilerden bir kaçını hep hatırlarım

Vali Bedri Eser Bey ile Giresun gecelerinde karşılaştığımız olmuştur. Giresun’a hizmet verdiği için yıllar sonra dahi unutulmamıştır.

Vali Ali Haydar ÖNER halk ile bütünleşmesi ve farklı kişiliği ile akıllardadır. Hizmetleri var olduğu için Giresun halkı kendisini sevmiştir.

Şimdiki Kahramanmaraş Valisi Şükrü KOCATEPE’nin tebdili kıyafetle tek başına Vali olmasına rağmen şehir içinde dolaştığını, şehirle ilgili çalışmaları yerinde görmeye çalıştığına şahit olmuşum ve sohbet etmişimdir. O şimdi Maraş gibi büyük bir ilde hizmetler yapıyor. Görevinin başındadır.

Vali Mustafa KARA kısa süre kaldı başka bir ile gönderilmiş ciddi başarılı olmuştur.

Mustafa TAŞKESEN Tunceli İlinde başarılı hizmetlere imza atmış şu anda Tokat gibi bir büyük ilde hizmetine devam etmektedir.

Mustafa YAMAN halen Kırklareli Valisidir. Tüm bu Valiler başarılı oldukları için görev başındadır.

O halde Giresun’da başarısız olanlar kimlerdir?

Bunun tahlilini Giresun İlinde yaşamakta olan kendilerine dahi sahip çıkamayan, beceriksiz sadece laf üreten, bir birini yiyen, çantacı milletvekillerini seçip meclise gönderen milletimize bırakıyorum.

Ben bunları yazıca kötü adam ilan ediliyorum. Kendimi beğenmiş oluyorum. Gerçekler ortada. Giresun İlimizde hiçbir gelişme yok. Kimse bizi kandırmasın. Sadece devletin ve hükümetin her yıl “Planlama Teşkilatı” kanalı ile yaptığı bütçede Giresun iline ayrılan ödeneklerle bir şeyler yapılamaya çalışılıyor. Onu da gücü var zannedilen Milletvekilleri organize etmiş oluyor. Bırakın bu hikayeleri… Bende planlamanın içinden geldim. “Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü” kökenliyim. Öğretim Üyeliği yapmış biriyim. Nerede bizde Kamu ve Özel sektör yatırımı? Üniversiteyi yok etmeye çalışıyorsunuz.. Hiç yardımcı olmuyorsunuz. Tıp fakültesine yardımcı olunmuyor, sadece Rektörün yaptıkları ile gelişmeye çalışılıyor. Bir hastane yapılmasını Milletvekilleri yatırım programlarına aldıramadılar. Eğer Giresun’da ciddi bir yatırım varsa, onu benim gözüme sokun. Bende göreyim.

Ben Sanayici ve İş adamıyım!

Giresun İline hizmet etmeye çalışıyorum. İstanbul’da yaşayan, Boğaz da rakı içip Giresun için ahkam keselerden değilim. Onlar Giresun için konuşuyorlar. Bir şeyde yapmıyorlar. Laf üretiyorlar. Ben konuşacağım zaman sunucu konuşma yapmamı dahi engelleniyor.  Kürsüye çıkmama izin vermiyorlar.Biliyorlar ki ben kendilerine orada hesap sorarım. Giresun çok gelişmiş, yatırımlardan payını almışsa  O zaman Giresun neden göç veriyor izah ederseniz sevinirim… Giresun’lu çok zengin de bu yüzden mi büyük illerde yaşamak istiyor? Lüks apartmanlarda, Villalarda mı yaşıyorlar?.

Şu Trabzon ve Ordu İline bakın istikrar abidesi. İkisi de Büyükşehir statüsüne kavuştu. Hele Ordu İlinde Yıllarca Valilik yapan Kemal YAZICIOĞLU Bey’in ciddi katkılarının olduğunu unutmamak gerekir. Trabzon Milletvekilleri seçiyor. Trabzon onlara yetmiyor Ankara, İstanbul, Samsun ve diğer İllerden de sıra alıp seçiliyorlar. Bir birleri ile yarışıyorlar, dayanışma içindeler. Giresun Kökenli olup İstanbul’dan seçilen Milletvekillerinin Giresun İline ne faydaları var?... Seçilmeseler ne fark eder?. Sadece Giresun kökenli insanlarımızın sırtına basarak seçiliyorlar. Kesin olarak bir sonraki seçime kadar Giresunlular akıllarına dahi gelmiyor.

Davetime katılmayan Milletvekilini Giresun’a sokmam!

Bu arada Ak Partimizin İl ve İlçe Teşkilatlarına da derinden bakmak lazım. Ben İl Başkanı olacağım. Milletvekilleri benim toplantılarıma gelmeyecek. İftar daveti vereceğim. Orada olmayacaklar. Bir daha Giresun’a adım atmamaları için gerekeni derhal yaparım.  Gücün yoksa o makamı işgal etmeyeceksin. Benim bildiğim İl ve İlçe Başkanları Vali’yi sadece nezaket bakımından ziyaret eder. Tüm iş, yapılacak işlemlerini, milletinin işini İl Teşkilatındaki Makamından telefonlarla takip eder emirlerini verir ve  neticeleri kendilerine bildirilir. Gereği yapılmayan işlerde hesabını sorar. Görüyoruz ki kendi Milletvekillerini İl Teşkilatının toplantısına getiremeyen, gelmedikleri zaman onların yoğun programları vardı. Ankara’dan ayrılamadı diyerek geçiştiren İl ve İlçe Başkanları ile Giresun İlimizin gelişmesi kesin olarak mümkün değildir.  Ben Milletvekillerini Giresun da görüyorum. Görele’de Milleti selamlamak için Festivale dahi gelmiyorlar. Orada Ankara’da oldukları için gelemediler diye anlatılıyor.

Böyle bir yapılanma ile bir yere varılamaz. Giresun her zaman kaybeder. Onun için öncelikle İl, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve Milletvekilleri seçerken seçimi iyi yapmak, güçlerine bakmak, iş yapma kabiliyetlerini geçmişinden bakıp ondan sonra karar vermek gerekir. Bilmem yanlış mı söylüyorum?... Eğer doğruyu söylüyorsam neden kabiliyetli insanlar aday olunca ben onu kullanamam kullanabileceğim kişiyi seçmek istiyorum diyorsunuz. O zaman işte Giresun İline sizler ihanet ediyorsunuz. Bizler hep anlatıyoruz. Sadece üzülerek sonuca razı oluyoruz.

İl ve İlçe teşkilatı arasında çok ciddi bir uyumsuzluk var!

İlçe Teşkilatı ile uyum içinde olan Milletvekilleri İl Teşkilatı ile görüşmüyor. İstifa etmesini bekliyorlar. Hatta görevden alınması için çalışılıyor. Giresun İline İl Başkanı dayanmıyor. Giresun caddelerinde hep bunlar konuşuluyor. Bu çirkin dedikodu içinde belediye seçimlerine girilecek. Bir defa daha önceden kaybedildiğini anlarsınız. Bir aday dahi hala öne çıkarılmamıştır. Ayak oyunlarınıza yenik düşeceksiniz. Kendinizi toparlamanız gerekir. Bir birinizin kuyusunu kazarak bir yere varamazsınız.

Giresun’da yaşayan milletimize sesleniyorum!

Sizler güçlü insanlar seçmedikçe daha çok ah, vah çekersiniz. Kendinizi toparlayın. Giresun’da seçimi Başbakan, Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN kazanıyor. Millet onun şahsına oy veriyor.

Milletvekillerine sesleniyorum!

Sizler Milletvekillerini gidip Rize ve Trabzon’da görün. Yayla yolları bile asfalt oldu. Yaylalarda dahi elektrik telefon kesilmiyor. Her yerde sular gümbür gümbür akıyor. Ovit tüneli bitmek üzere. Sizler bir Eğribel Tünelini bile ihale edemediniz. Çanakçı İlçesine gitmek için yol iz yok. Kovanlıktan yukarıda Aydındere Belediyesine yol gitmiyor. Yağlıdere Alucra yolunu bitiremediniz. Giresun-Sivas-Erzincan yolunu çift yol olarak programa aldırmaz iseniz Giresun’un talihini değiştiremezsiniz. Bir süre önce yapmaya çalıştığınız gibi Giresun İlini, Ordu İline İlçe olarak bağlarsınız. Bu gidişle zaten olacağı budur. Trabzon İlinin çöplerini Çavuşlu Beldesine getirip döktürür. Sis dağını Turizm yönünden yok edersiniz. Sis dağına Şalpazarı’ndan asfalt yol var. Sis dağı Giresun İline ait Görele ve Eynesil İlçelerden doğru dürüst yol yok. Siz ise Milletimizi sadece oyalıyorsunuz.  Hayaliniz kendinize göre büyük ancak gücünüz yok. Demir yolunu getirme şansınız yok. Giresun şehir geçişini şehir dışına aldırma gücünüz yok. Giresun şehir içi geçişinde hala limandan ve Valiliklerden dönüşler için yol veremediniz. Liman Lokantasından şehir içine gelmek için Çıtlakkale dönüşünü, Giresun Oteline gelmek için Gemiler Çekeği dönüşünü kullanmak gerekiyor. Bu Milletimize reva mıdır? Çünkü gücünüz yok.Siz Giresun’a hiçbir şey kazandırmıyorsunuz. Sizin gücünüz yok ki. Sadece kendiniz kazanıyorsunuz.

Her yıl Valilerle oynayarak Giresun’u yok ettiniz.

Plan program yapılmasını yatırımların devamını da engellediniz. Bizim Valiler büyük İllerde hizmetlerine devam ediyor. Valiler mi yanlış yaptılar? Yoksa siz Milletvekilleri, İl ve İlçe Teşkilatının Başkanları, Belediye Başkanları sizler mi yanlış yaptınız? Bunu bir düşünerek karar verin.

Ben bunu yazdım diye beni yerden yere vurun!

Vurun kahpeye romanını oynayın. Siz bu davanın içinde yokken ben vardım. Bu davayı bu noktalara, iktidara biz taşıdık. Siz hep hazıra kondunuz. Birde utanmadan taht kavgaları yapıyorsunuz. Benim yüzümden Mürsel TATLI 1977 yılında mahkemelik olmuştu. Ben Giresun’da meydanda Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Hocamızdan önce konuşma yapıp bazı konulara dokundum diye dava açılmıştı. O zaman sanayi Bakanlığında görevli idim. 1970 yılından beri ben bu davaya Allah rızası için hizmet ediyorum. Sizler bizim almamız gereken yerleri aldınız. Bir de bize hizmet etmiyor. Bir birinizi yiyorsunuz. Uyanın artık!…Seçimleri kaybedince pişkinliğinizi bir defa daha görürüz. O zaman mı ayılacaksınız?... İş işten geçecek. Yine siz oralarda olur, koltuğunuzu devir etmemek için ayak oyunlarına devam eder, yeni suçlular yaratırsınız!... Güneşi balçıkla sıvayamazsınız

Dost acı söyler. Gerçekleri söyler.

Toparlanın idari kadrolarla oynama yerine onlarla uyum içinde çalışın.

Milletimize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor.

Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. 

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir