Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5548 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2012 - 18:57

Hükümet ve Sendikalar Samimiyet Sınavda

Büyüt
Küçült
Hükümet ve Sendikalar Samimiyet
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak ''Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in toplu sözleşme tarihini açıklamasıyla birlikte 2,5 milyon memurun gözü-kulağı Ankara'ya çevrildi. Hükümet ve Sendikalar Sınavda'' dedi.

Hükümet ve Sendikalar Samimiyet Sınavda

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak ''Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in toplu sözleşme tarihini açıklamasıyla birlikte 2,5 milyon memurun gözü-kulağı Ankara'ya çevrildi. Hükümet ve Sendikalar Sınavda'' dedi.

 

Kim “memur sever”, kim “memur savar belli olacak

ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI,  Başta eğitim çalışanları olmak üzere büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altında sefalet ücreti alan 2.5 milyon memurla, 1.8 milyon emeklinin gözü toplu sözleşme masasında. Hükümet ve sendikalar ise samimiyet sınavında. Kim gerçek bir “memur sever”, kim de usta bir “memur savar belli olacak. ÖĞ-DER  olarak biz bu süreçte, gerek hükümetin gerekse sendikaların, devletin yükünü sırtlayıp büyük bir gayretle götürmeye çalışan kamu çalışanın mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde tavır almalarını bekliyoruz” dedi.

 

“Domates Yetiştiren İnsan Yetiştirenden daha Çok Kazanıyor”

 

ÖĞ-DER olarak biz, eğitim çalışanlarının sorunların öncelikle ve özellikle ele alınmasını istiyoruz. Halen, okulundaki memurundan daha az maaş alan öğretmenin ve çalıştığı fakültenin sekreterinden daha az maaş alan öğretim elemanının olduğunu toplu sözleşmeyi yapacak olan taraflara net bir şekilde hatırlatıyoruz.Domates yetiştiren çiftçi, insan yetiştiren eğitimciden, ne yazık ki daha fazla kazanmakta. Emek- ücret dengesinin gözetilmediği, gelir dağılımının adaletli bir şekilde gerçekleştirilmediği, hak sahibine hakkının tas tamam verilmediği bir ülkede iş barışından, hizmet kalitesinden ve insanca bir yaşam sürmekten söz edilemez. Ülkemizin ekonomik, sosyal ve ahlaki yapısının güçlenmesi, Eğitimin kalitesinin artmasına ve eğitimcilerin durumunun düzelmesine bağlıdır.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir