Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4423 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Temmuz 2013 - 10:21

Huzurevi Temeli Atıldı

Büyüt
Küçült
Huzurevi Temeli
80 Yataklı Yaşlılar ve Huzurevi İnşaatı Temeli bugün törenle atıldı.




Törende bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin,  ramazan öncesi hayırlı bir işin daha temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Huzurevi arsasının sorununun çözümü hakkında bilgilerde aktaran Vali Şahin, Giresun’da ilk olarak bu soruna el attığını, konuyu öğrenir öğrenmez ilk vakıf mütevelli heyeti toplantısında vakfa ait arsanın huzurevi yapımı amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tahsis edildiğini söyledi.

 

Arsa sorununu çözüme kavuşturduktan sonra  huzurevi için modern bir proje yaptırılarak  binanın ihale edildiğini  belirten Vali Şahin, son olarak inşaattaki  yol sorununun da hallettiklerini kaydetti.

 

Türkiye’de 6 ilde huzurevi bulunmadığı bilgisini veren Vali Şahin, “Biz görevimizi yaparak Giresun’a huzurevi kazandırıyoruz. İnsanların başına neler geleceği belli olmaz. Nice insanların hayatı belki de burada tamamlanacak. İhtiyacı olan yaşlılarımız ve kimsesizlerimiz hayatlarının son dönemlerini sağlıklı ve güvenli olarak burada geçirecekler. Bir millet  yaşlılarına değer veriyorsa, yaşlıların duası o devleti belalardan kurtarır.” dedi.

 

Müteahhitten inşaatın zamanından 6 önce bitirilmesi sözünü alan Vali Şahin, arsa bağışlayan merhumeye Allah’tan rahmet dileyerek,  diğer emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Milletvekili Mehmet Geldi’de Giresun’un uzun yıllar ihtiyaç hissettiği huzurevinin temelinin atılmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

 

Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin yoğun çalışmalarından dolayı programa katılamadığını belirten Geldi, arsa sorununun çözülerek yapımına başlanan huzurevi yerinin havadar ve çok güzel olduğunu, ihtiyaç duyan yaşlıların ve kimsesizlerin bu kurumda ömürlerinin sonunda güzel bir hayat geçireceklerini söyledi ve inşaatın başlatılmasını sağlayan Vali Şahin’e ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. Kaynak sorununun olmadığını da belirten Milletvekili Geldi, bütün alanlardaki atılımların ve yatırımların  son sürat devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden’de Vali Şahin’in geldiği ilk gün  bu konuya el atarak çözüme kavuşturduğunu söyledi.  Başkan Öden halkın sorunlarını kendilerine dert edinerek bir bir çözüme kavuşturduklarını sözlerine ekledi. 

 

 

İl Özel İdaresi Sekreteri Mehmet Emür huzureviyle ilgili bilgi verdi. Emür, Huzurevinin yapılmasında büyük katkısı olan  Vali, milletvekilleri ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mustafa Tosun’da huzurevinin Giresun’a hizmet vereceğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Törene; Vali Dursun Ali Şahin, Milletvekili Mehmet Geldi, Vali Yardımcıları Bekir Ergök, Fethi Yorulmaz, Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ve bazı siyasi parti yetkilileri, daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve sivil toplum kuruluş yetkilileri katıldı. 

 

Konuşmaların ardından dua yapılarak temele harç konuldu.







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir