Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5292 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Kasım 2013 - 19:00

İl Emniyet Müdürlüğü basın bülteni

Büyüt
Küçült
İl Emniyet Müdürlüğü basın
İl Emniyet Müdürlüğünün yayınladığı basın bülteni :

Geçtiğimiz hafta içerisinde İlimiz Gazi Caddesi üzerine yeni dikilen ışıklandırma direklerine iki defa bir grup tarafından “Öğrenci Kolektifleri” yazılı bildiriler asılmıştır. Şehrin ana caddesi ve muhtelif yerlerine afiş ve trikleri yapıştırmak suretiyle tepkisel hareketlerine devam eden grup, 19.11.2013 günü saat 14:00 itibariyle toplanmak suretiyle Öğrenci Kolektifleri adı altında; Üniversitede öğrenim gördüğü esnada evlenen öğrencilerin kredi borçlarının silinmesi ile ilgili iddiaları protesto etmek amacıyla “Kızlı Erkekli Düğün Yapıyoruz” adı altında gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılacağının duyumu alınmıştır.

 

Adı geçen ve bunlarla irtibatlı olan kişiler müteaddit defalar uyarılmasına rağmen, ilgili kanun hükümlerine uymayarak keyfi hareket ettikleri gözlenmiştir. Gösteri yürüyüş ve mitingler en az 48 saat öncesinden bildirimde bulunmak suretiyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü kanunun hükümlerine göre gerçekleştirilebileceği aşikardır. Bu nedenle bahse konu grup uyarılarak yapmayı tasarladıkları gösteri yürüyüşünün yasal mevzuata uygun olmadığı, ancak gerekli şartların yerine getirilmesi halinde her zaman bu tür faaliyetleri gerçekleştirmenin mümkün olduğu, yalnızca belirlenen yerlerde basın açıklaması yapılmasının önünde de herhangi bir engel olmayacağı deklere edilmiştir.

Fakat tüm bu iyi niyetli ikazlara rağmen hiçbir vatandaşının özellikle de geleceğin teminatı olarak görülen hiçbir genç öğrencinin zarar görmemesi adına gayretlerimiz sonuçsuz kalmıştır. Devlet otoritesini hiçe sayan topluma ve millete gerekli saygıyı göstermeyen, kural tanımamazlık tavırları içerisinde bulunmanın hiç kimseye fayda sağlamayacağı bilinmelidir.

Kendilerini “Öğrenci Kolektifleri” olarak lanse eden 13 kişilik grup saat 14.00 sıralarında, Şaircan Sokak üzerinde bulunan Halkevleri Derneği önünde toplanarak ellerinde megafon, davul, duvak giymiş bir bayanla birlikte, üzerinde Öğrenci Kolektifi yazılı flama ile “Borçları silik dediler-Evleniik-GRÜ Kolektif” yazılı pankart ve “Kızlı Erkekli Kolektif” “Burs veriyorlarmış, evleniyoruz Kolektif” şeklinde dövizle kortej oluşturarak Gazi Caddesi üzerinde bulunan PTT binası önüne gelmişlerdir. Burada toplanan grup, ellerinde bulunan flama, pankart ve dövizle, kortej oluşturarak, “ Sokaklar Bizim, Kurtuluş Yok Tek başına, Ya Hep beraber Ya Hiç Birimiz” şeklinde slogan atarak, davul çalarak yürüyüşe geçtikleri esnada; yapılacak eylemin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa aykırı olduğu, topluluğun dağılması gerektiği, aksi takdirde suç işlemiş olacakları, megafonla 4 defa ikaz edilmiştir. Bunun üzerine “Katil Polis” diye slogan atarak oturma eylemine başladıkları görülmüştür.

Grubun ısrarla yürümek istediği ve polise direndiği ve oturma eylemine başladıkları, bu bekleme süreci içerisinde çevrede bulunan esnafın grubun eylem yapmasından rahatsızlık duyduğunu belirtmeleri ve esnafın şahıslara tepki göstermesi üzerine grubun ayağa kalkarak kortej oluşturup, polisin üzerine beden gücüyle yüklenmek suretiyle alınan tedbiri bertaraf etmeye çalışmaları üzerine adı geçen şahıslara görevlilerimiz tarafından müdahale edilmiş ve söz konusu şahıslar ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştür.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir