Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 20525 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2018 - 21:06

İlçemizde Kullanılmış Giysi ve Ayakkabılar Kumbaraya

Büyüt
Küçült
İlçemizde Kullanılmış Giysi ve Ayakkabılar

Belediyemiz , kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyip geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Kullanılmayan ve kullanılmayacak durumda olan kıyafet ile ayakkabıların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları’ ilçemizin  farklı noktalarına yerleştirilmeye başlandı.İlk kumbaranın yerleştirildiği Cumhuriyet Meydanında çalışma hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Karadere, kumbaranın işleyişini inceledi.

Başkan Karadere “Projemizin amacı, kullanılamayacak durumda olan giysilerin geri dönüşüm ve geri kazanım kapsamında değerlendirilmesini sağlamaktır. Ayrı ayrı toplanan bu atıkların depo sahasına gitmesini önleyerek hem katı atık düzenli depolama sahasının ömrünü uzamasını sağlıyoruz. Proje kapsamında hazırlanan 7 adet Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbarası, Belediye ekiplerinin belirlediği mahallelerimiz yerleştirilmeye başlandı. Vatandaşlar kullanmadıkları veya artık eskidiği için kullanılmayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabıları ilçemizin belirli noktalarına yerleştirilen bu kumbaralara atacak.

Kumbaralar belli aralıklarla görevli firma tarafından boşaltılacak. İçerisinden çıkan kıyafetler geri dönüştürülecek ve ihtiyaç sahiplerine yeni kıyafetler olarak geri dönecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarına devam eden belediyemiz, hayata geçirmiş olduğu geri dönüşüm projelerine bir yenisini daha eklemiştir. Her geçen gün daha bilinçli bir toplum oluşturmak ve çevre bilincini geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösterceğiz.” İfadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir