Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5160 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Şubat 2013 - 19:18

İlimizde Projelere İlgi Artıyor

Büyüt
Küçült
İlimizde Projelere İlgi
İlimizden, ''Bu Benim Eserim Projesi'' ne 2012 yılında toplam 383 başvuru yapılırken bu sene bu sayı 983' e yükseldi. Biyoloji alanında 174, Fizik alanında 340,Kimya alanında 85, Matematik alanında 385 başvuru yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Ekim 2012 ve 15 Kasım 2012 tarihleri arasında Merkez ilçe, Bulancak, Şebinkarahisar, Espiye, Görele ilçelerinde "Bu Benim Eserim" Matematik ve Fen Bilimleri Proje çalışması tanıtım toplantıları yapıldı.

 

Ayrıca 22 Kasım 2012 ve 27 Aralık 2012 tarihleri arasında da Merkez İlçe ve bütün ilçe merkezlerindeki okullar gezilerek, rehberlik ve izleme çalışmaları yapıldı ve danışman öğretmenlerin proje çalışmalarına müracaatları sağlandı.

 

TÜBİTAK, "Orta Öğretim Proje Yarışması" için ise il genelindeki tüm Ortaöğretim kurum müdürlerine seminerler verildi ve eğitim talebi olan kurumlarda "Bilimsel Araştırma Nasıl Yapılır?" konulu eğitimler düzenlendi. Bu proje yarışmasına, 2012 yılında 17 başvuru, 2013 yılında ise 124 başvuru yapıldı.

 

Projelerin yapımında yararlanılabilecek, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan, bilimsel araştırma basamaklarının anlatıldığı proje hazırlama kılavuzları, tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okullara gönderildi.

 

Projelerde hazırlanan çalışmaların, bu sene 2.yapılacak olan Bilim Şenliğinde Nisan-Mayıs aylarında sergilenmesi bekleniyor. Geçen sene Giresun Öğretmenevinde yapılan Bilim Şenliğinde, Fen ve Matematik alanlarında ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı toplam 40 proje sergilendi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir