Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7522 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2020 - 20:56

İlimizde yaşanan sel felaketi

Büyüt
Küçült
İlimizde yaşanan sel
DEVA PARTİSİ GİRESUN İL BAŞKANLIĞI'nın İlimizde yaşanan sel felaketi ve sonrasında yapılan iş ve işlemlerle ilgili basın bildirisi

 

22 Ağustos günü İlimizde yaşanan sel felaketinin acıları halen devam etmektedir. Özellikle felaket sonrası Hükümet çevrelerinin yaptığı felaketle ilgili açıklamaları da ayrı bir acı ve umutsuzluk nedenidir.

İlimiz, ülkemizin en çok yağış alan bölgelerinden biridir. Zaman zaman yağış rejiminin ortalamaların çok üzerine çıktığı olmuştur.

Ancak geçmişte bu boyutta bir felaketin yaşanmadığı bir gerçektir. O zaman yaşanan bu felaketin boyutlarının bu derece büyümesinin nedenleri anlaşılmadan, yapılacak uygulamaların çözüm olmayacağı bir gerçektir.

Hükümetin yapması gereken konu ile ilgili araştırma ve çözüm önerileri hazırlayacak bir teknik heyeti hemen kurmak olmalıdır. Üniversitelerce oluşturulacak bu teknik heyet, bilim insanları ve TMMO gibi kurumların katılımı ile oluşturulmalıdır.

Daha önce yaşanan, ancak bu derece yıkıcı olmayan, fakat son yaşanan ve can ve mal kaybına neden olan felaketin insan ve doğa ilişkisinde insan tarafından yapılan hataları tespit etmeli ve bu yanlışların ortadan kaldırılması sağlanmalıdır.

Biz Deva Partisi olarak şunu yapın demiyoruz, konuyu bilime bırakalım diyoruz. Çünkü, şimdiye kadar yapılan imar, HES ve sanat yapılarının doğanın gerçeklerine uygun olmadığını yaşanan acı felaket göstermiştir.

Sorun palyatif önerilerle çözülemez. İlçenin yerini değiştirmekle sorunu çözemezsiniz.

Sorunun nedenlerini ortadan kaldırmadan yer değişikliği ile yeni bir felaketin kapısını açarsınız.

Dereli ve dere hep vardı ve uyum içinde bu varlıklarını sürdürüyorlardı.

Soruyoruz, ne oldu da Dere Dereliye bunu yaptı.

Kısaca, Giresun’u yönetenlerin biz bu derelere ne yaptık sorusunu sormaları gerekiyor.

Bu sorunun cevabı verilmeden yapılacak iş ve işlemler yeni sorunların nedeni olacağı çok açıktır.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SAYGIYLA SUNULUR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir