Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6996 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Mart 2011 - 21:02

''İnanç değerleri zayıflayınca toplumda suç patlaması oldu''

Büyüt
Küçült
İnanç değerleri zayıflayınca toplumda suç patlaması
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun şube başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak, ''İnanç değerleri zayıflayınca toplumda suç patlaması oldu '' dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun şube başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak, ''İnanç değerleri zayıflayınca toplumda suç patlaması oldu '' dedi. 
''İnanç değerleri zayıflayınca toplumda suç patlaması oldu''
ÖĞ-DER şube başkanı Recep YAĞCI; “Emniyet ve Adalet Bakanlığı verileri Türkiye için ürkütücü bir tablo ortaya çıkardı. Kapkaç, gasp, hırsızlık, cinayet gibi olayların sürekli arttığı ülkemizde insanlar adeta 'suç makinesi'ne döndü. 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' dönemi kapanırken, insanlar kapı komşusundan bile çekinir hale geldi. Adalet Bakanlığı'nın istatistiklerine göre sabıkalı sayısı 8 milyonu, mahkûm sayısı 70 bini geçti. Emniyet'in rakamları da facianın boyutlarını gözler önüne seriyor. Son 10 yılda işlenen suç sayısı üçe katlandı. 1995'te 229 bin suç işlenirken, rakam 2006'da 785 bin 510'u buldu.
         Bu ürkütücü tablonun temelinde yatan sebepler çok açık. Eğitimsizlik, göç, terör, gelir adaletsizliği gibi maddelerin sıralandığı listenin başında “inanç ve aile değerlerinin tahribatı” geliyor. Önü alınamayan boşanma ve aile facialarının bedelini çocuklar ödüyor.  Aile terbiyesi görmeyen ve yeterli din eğitimi alamayan çocuk ve gençler alkol-uyuşturucu batağına saplanırken, suça bulaşanların yaş ortalaması da düşüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün cezaevlerinde yatan 44 bin 551 mahkûm çocuk üzerinde yaptığı bir araştırma, onların neden suça yöneldiğine ilişkin çarpıcı ipuçları veriyor: Yüzde 95'i köyden kente göç etmiş, düşük gelirli ailelere mensup. Yüzde 45'inin babası işsiz. Yüzde 51'i okul yüzü görmemiş. Yüzde 15'inin de anne-babası ayrı yaşıyor ve ailelerinde sabıkalı bir fert daha bulunuyor” dedi.
 “İNANÇ DEĞERLERİ TAHRİP EDİLEN TÜRK TOPLUMU 'SUÇ MAKİNESİ'NE DÖNDÜ” 
ÖĞ-DER şube başkanı Recep YAĞCI; “Birlik, beraberlik ve hoşgörüsüyle övündüğümüz Türk toplumu son yıllarda hızlı bir erozyona uğruyor. Dini ve ailevi değerlerinin tahribatı ve sosyal hayattaki yozlaşmayla birlikte insanların birbirine güveni kayboldu. Manevi buhran içindeki insanlar, en basit tartışmalarda bile tetiğe basmaktan çekinmiyor. Emniyet güçleri, hızla artan suç ve suçlularla mücadelede yetersiz kalıyor” dedi.
“Suçun temelinde maddî ve manevî yozlaşma var”
 ÖĞ-DER şube başkanı Recep YAĞCI, “Türk toplumunda ortaya çıkan yozlaşma ve suça yönelişin, milli ve manevi değerlerin yeni kuşaklara aktarılamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çözüm için, Din eğitiminin yaygınlaştırılması, okullarımıza seçmeli Kur’an dersi konulması ve aile değerlerine önem verilmesi gerekiyor. Aksi halde bugün olduğu gibi, ne yazık ki  yarın da acı bedeller ödemeye devam edeceğiz” dedi.   
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir