Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5229 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2012 - 18:36

İŞ-KUR Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Büyüt
Küçült
İŞ-KUR Bilgilendirme Toplantısı
Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 04 Aralık 2012 Salı günü saat 10.30'da Giresun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda Oda Başkanı Muzaffer Ejder ve odaya kayıtlı üyelerin katılımı ile toplantı yapıldı.

İŞ-KUR Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 04 Aralık 2012 Salı günü saat 10.30'da Giresun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda Oda Başkanı Muzaffer Ejder ve odaya kayıtlı üyelerin katılımı ile toplantı yapıldı.   Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü M.Fatih Görentaş, Vergi Dairesi Müdürü Eyüp Yiğit, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Rıfat Ayar ve Kurum Bünyesinde istihdam edilen  İş ve Meslek Danışmanları katıldılar. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı’ nın toplantının tertiplenmesinde emeği geçen Oda Başkanı ve üyelere teşekkür konuşmasının ardından, İŞKUR tarafından işverenlere sağlanan teşvikler Kurum tarafından düzenlenen İşgücü Yetiştirme Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Çalışma Programları Girişimcilik Eğitimi, çalışma hayatı ile ilgili mevzuattan kaynaklanan görevleri ve kurumun sunmuş olduğu diğer hizmetler konusunda sunum yapıldı. İşverenler üzerinde söz sahibi olan Mali Müşavir ve Muhasebecilere istihdamın artırılması amacıyla 6111 sayılı Kanunla uygulamaya konulan 6 aydan 54 aya kadar işverenlere sağlanan prim teşvikleri anlatıldı.   İl Müdürü Mustafa Sarı konuşmasında, Ülkemizin en önemli gündem maddelerinden birisi olan işsizliğin azaltılması için Kurum olarak mesai mevhumu gütmeden ellerinden gelen tüm gayretin gösterildiğini bu kapsamda Kurum bünyesinde istihdam edilen İş ve Meslek Danışmanları vasıtasıyla teşviklerin ve kurum hizmetlerinin işverenlerimizin ziyaret edilerek tek tek anlatılacağı, ilgili yasayla uygulamaya konulan teşvikin 2015 yılı sonuna kadar süreceği bu teşvikten 18 yaşından büyük ve 28 yaşından küçük erkekler ile 18 yaş ve üzeri kadınlardan mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay mesleki ve teknik eğitimi tamamlayan ve Kurum tarafından düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarını bitirenlerin 36 ay, yeni işe alınan kişilerin Kuruma kayıtlı işsizler arasından seçilmesi durumunda bu teşviklerin ilave 6 ay daha uzatılacağı, amaçlarının Kurum hizmetlerinin işverenlere daha iyi tanıtılması, firmaların işsiz vatandaşı işe almaları için özendirilmesi olduğunu belirtti. İŞKUR bünyesinde görevli İş ve Meslek Danışmanlarının firmalarca talep edilmesi durumunda doğrudan işyerlerine gidilerek teşvikler ve Kurum hizmetleri hakkında işverenlere bilgi verilebileceğini tüm firmaların İŞKUR’a başvurarak Kurum hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabileceklerini ifade etti.   Toplantı ya katılan diğer daire Müdürlerince görev alanları kapsamında oda üyelerine bilgilendirme yapıldı.  

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir