Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4675 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2013 - 00:41

İşletmeleri kurtaracak imza atıldı

Büyüt
Küçült
İşletmeleri kurtaracak imza
Eynesil İş Adamları Derneği ile Giresun Özel Ada Hastanesi arasında yapılan protokolle, küçük işletmeleri ilgilendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet alımı anlaşması imzaladı.

 İŞLETMELERİ KURTARACAK İMZA ATILDI

 İş sağlığı ve güvenliği yasasının yürürlüğe girdiği Ocak ayından bu yana bölgede il defa Eynesil Sanayici ve İş Adamları Derneği yürüttüğü çalışmayla Giresun Ada Hastanesi’yle İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet alımı anlaşması imzaladı. Hizmet sözleşmesi Giresun’da Ada Hastanesi başhekim yardımcısı Âli Kayıkçıoğlu ve Eynesil İş Adamları Dernek başkanı Oktay Gül tarafından imzalandı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca 2013 Ocak ayı başından itibaren işyerlerinin yaptırması zorunlu kılınan Risk Analizi, Acil Durum Eylem Planı ve Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimleri için Ada Hastanesiyle anlaşma sağladıklarını belirten Oktay Gül imza sonrası açıklamalarda bulundu.

 GülBölgede ilk defa Eynesil sanayici ve iş adamları bu işe öncü oldu”

 Gül” Yürürlüğe giren yasa ile bakkaldan fabrikaya terziden inşaat şantiyesine kadar ister bir ister bin adet işçisi bulunduran her işletme bu eğitim ve hizmetleri almakla zorunlu kılındı. Örnek olarak bir işçisi bulunan kuaför bu güne kadar bu hizmetleri almadıysa sadece risk analizi için Ocak ayından denetimin gerçekleştiği aya kadar ocak ayı için 3 bin TL; denetimin yapıldığı aya kadar da her ay için 4.500 TL ceza ile karşılaşacak. Tabi işletmeler yapılacak denetimler neticesi yaptırmadıkları acil eylem planı ve Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimleri içinde ayrı ayrı cezalarla karşı karşıya kalacaklar. Bölgede ilk defa Eynesil sanayici ve iş adamları derneği bu hizmetleri veren Ankara İstanbul Trabzon ve Giresun’daki OSGB’ler  (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) ile pazarlıklarımızı yaptık. Eynesil’deki tüm işletmelerin, hatta yakın ilçelerimizin de faydalanabileceği şekilde geniş ve kapsamlı bir protokol oluşturduk. Neticede bu hizmeti aynı zamanda başarılı bir sağlık kuruluşu olan Ada Hastanesi’nden alamaya karar verdik. Ada Hastanesinin samimi ve çözüme dönük yaklaşımıyla en uygun fiyatlarla bölge işletmelerimizin kanunen zorunlu kılınan bu hizmeti en uygun fiyatla ama en kapsamlı ve doğru ekiplerden almalarını sağlamış olduk.”dedi.

 Kayıkçıoğlu “İyi Niyet Teklifini Kabul ettik”

 Ada hastanesi başhekim yardımcısı Ali Kayıkçıoğlu da imza töreninde yaptığı konuşmada; “Ada hastanesinin bölge insanı için çok önemli sağlık hizmetleri vermektedir. Giresun ve ilçelerine modern tıbbın gerektirdiği ve en son teknolojilerin kullanıldığı imkânlarla sağlık hizmeti verirken odalarımızda da otel konforu sunmaktayız. Ada Hastanesi olarak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi oluşumuna da giderek bu hizmeti içeriği en dolu ve emin ellerden sunmak istedik. Eynesil sanayici ve iş adamları Derneği’nin iyi niyetli teklifini bu düşünceyle en makul koşulara çekerek kabul etik. Dernek vasıtasıyla da inşallah bölge esnaflarımıza işadamlarımıza bu faaliyetimizle bizde katkı vermiş olacağız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hayırlı olmasını dile-yorum dedi.

Işıl “Amacımız Esnaflarımıza katkı”

İmza töreninde buluna dernek başkan yardımcısı  Murat Işıl’da Eynesil işadamılar ı derneği her gün yeni bir çalışmasıyla esnaflarımıza, iş adamlarımıza ve yeni girişimcilerimize katkı vermektedir. Bu faaliyetimiz de işletmelerimizi önemli bir sıkıntıdan kurtaracaktır.”dedi.Işıl yaptığı açıklamada yasanın Ocak 2013 de yürürlüğe girdiğini ve anılan hizmetlerin bu tarihten itibaren yapılansının gerektiği belirtilerek, “Eynesil sanayici ve iş adamları Derneği’nin koordinasyonuyla yürütülecek hizmetlerden faydalanmak isteyenler derneğin 0454 581 30 98 numaralı telefonundan bilgi alabilecekler”dedi. Fikret BODUR




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir