Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6984 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2012 - 10:21

İstanbul Feshane Giresun Günlerinin 6. Yapıldı.

Büyüt
Küçült
İstanbul Feshane Giresun Günlerinin 6.
6.sı düzenlenen ''Feshane Giresun Günleri''nde bu yıl ilk defa İstiklal Caddesinden Taksim Meydanına yürüyüş düzenlendi.

İstanbul Feshane Giresun Günlerinin 6. Yapıldı.

              6.sı düzenlenen “Feshane Giresun Günleri”nde bu yıl ilk defa İstiklal Caddesinden Taksim Meydanına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte; başta fındık olmak üzere Giresun’un değerlerini taşıyan görseller, yürüyen reklam panoları, ilçelerin değerlerini ortaya koyan dövizler, ilçelerin folklor grupları, maskotlar ve Giresun’a dair her şey Taksim’e taşındı. İlçemize mahsus mayıs helvası dağıtıldı, yine denizi gören tek yayla olarak paşakonağı yaylasını tanıtıcı döviz taşındı. İlçemizin Piraziz boş tepeden çekilmiş ve “Bulancak; Cennetin Aynası” yazılı büyük resim pankartı taşındı. Yürüyüşe İstiklal Caddesindeki işyeri çalışanları, vatandaşlar ve turistler de destek verdi. Yürüyüşe; Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Baha ÖĞÜTKEN ve Ünal KACIR, Alucra Kaymakamı Hacı Arslan UZAN, Çamoluk Kaymakamı Adem USLAN, Dereli Kaymakamı Musa EVİN, Doğankent Kaymakamı Bilgehan KARANFİL, Piraziz Kaymakamı Hüseyin ÇAM, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet HASBAL, İl Genel Meclisi Başkanı Osman ÖDEN, Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet EMÜR, Ak Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK, İl Genel Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, işadamları, basın mensupları ve binlerce sayıda vatandaş katıldı.

Giresun’un değerlerinin, sorunlarının ve beklentilerinin pankart ve dövizlerle ortaya konduğu yürüyüşte en dikkat çekici olanı Harşit Vadisi Demiryolu projesi konusundaki arzuyu dile getiren giydirilmiş tren vagonu oldu.

Etkinlikler, 18 Mayıs Cuma günü Eyüp Sultan Camisinde kılınan Cuma namazının ardından yapılan dua ve duanın ardından mehter takımı eşliğinde feshaneye yapılan yürüyüşle devam etti. Eyüp Camiinden feshaneye yapılan yürüyüşe AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet GELDİ, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal KACIR, İl Genel Meclis Başkanı Osman ÖDEN, Bağcılar Belediye Başkanı hemşerimiz Lokman ÇAĞRICI, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri ÖZTÜRK, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Stant görevlileri, Federasyon ve Dernek başkanları ile çok sayıda Giresunlular katıldı.

Cuma günü akşam 18:30’ yapılan açılışa, Bakanlardan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU katıldı. Eroğlu konuşmasında; “ “Sayın başbakanımız Giresun’a defalarca geldi. Giresunlulara çok selamları var. Eşim Giresunlu. Bu yüzden Giresunluların eniştesiyim. Giresun’a birçok yatırım ve maddi kaynak sağladık. Mecliste vekillerinize özellikle Nurettin CANİKLİ’ye her defasında Giresunluların bir isteği var mı, yapılacak bir şey var mı diye soruyorum. Kendi görev alanımızda olmadığı halde Giresun’da köprüler yaptırdık. Yine Giresun’a 15 adet sulama göleti yapılacak. Bunların yanı sıra yayla turizminin gelişmesi için her türlü imkân seferber edilecek” dedi.

Yine açılışta konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin CANİKLİ de, birlik ve beraberlik mesajı vererek müjdelerde bulundu. Canikli, “2014’de bitmesi hedeflenen ve dünyada eşinin sadece Japonya’da olduğu denizin doldurularak yapıldığı Ordu-Giresun havaalanı 2013 sonunda bitecek ve ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Eğribel tüneli projesi de bitmek üzere. En kısa sürede ihalesi yapılacak. 2014 yılında Giresunlulara hizmet verecek. İstiklal caddesinde simge olarak yürütülen tren herkesin ilgisini çekti. Eğer Giresunlular istiyorsa bu bizim görevimizdir ve gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu demiryolunu Tirebolu’dan geçirebiliriz. Yeter ki Giresunlular dualarını bizden esirgemesinler. Öte yandan Giresun sporumuzun bir alt lige düşmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Seneye hak ettiğimiz yere çıkacağız. Çotanak Arenayı Giresun spor Bank Asya’dayken yapmak istedik. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin inşaatında sona gelindi. 2013 yılı İçerisinde biteceğini söyledi. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Binası TOKİ, Sağlık Bakanlığı ve Rektörlük arasında imzalandı. Önümüzde ki günlerde inşaatına başlanacak” dedi.

 

              Açılışın ardından siyasiler ve  sivil toplum kuruluşları İlçe stantlarını ziyaret ettiler. Bulancak standı ziyaretlerden  ziyadesi ile nasibini alan stantlardan oldu. Cuma, Cumartesi ve Pazar günüleri devam eden etkinlikte her gün ayrı ayrı bir bakan ziyarette bulundu. Cuma günü açılışın ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU, Cumartesi günü İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN ve Pazar günü Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen BAĞIŞ standımızı ziyaret etti. Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, İçişleri Bakanı Şahin ve Devlet Bakanı Bağış’a Giresun Günleri anısına plaket takdim etti.

 

Ziyaretçi akınının yaşandığı standımızı; Millet Vekilleri Nurettin CANİKLİ, Mehmet GELDİ, Adem TATLI, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Baha ÖĞÜTKEN ve Ünal KACIR, Vali Dursun Ali ŞAHİN, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Hemşerilerimiz Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞRICI ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, SP Genel Başkanı Mustafa KAMALAK, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik GÖKSU, Orman Genel Müdürü Mustafa KURTULMUŞLU, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet DENİZ, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAPKIN, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hemşerimiz Faruk AYDIN, İl Genel Meclis Başkanı Osman ÖDEN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet EMÜR ve bir çok belediye başkanları ile, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, Bulancak eski kaymakamlarından Yalova Vali Yardımcısı Ayhan DURMUŞ, Milli Futbolcu ve Spor yorumcusu Gökmen ÖZDENAK, Trabzon eski futbolcularından Lemi ÇELİK olmak üzere burada ismini sayamadığımız (unutulan isimler varsa özür diliyoruz) birçok siyasiler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Dernekler, İstanbul da çalışan işçisinden memuruna, idarecisinden emeklisine Giresun ve Bulancak gönüllüleri ziyaret ettiler. Ziyaretçilere Bulancak’ımızın meşhur mayıs helvası, Fındık ve Bulancak haritasını simgeleyen belediye logolu anahtarlık hediye edildi. 

 

Cumartesi günü Giresun Dernekler Birliği Başkanı İhsan YÜKSEL Gazi Osman Paşa Sosyal Tesislerinde bir kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk AYDIN, Bulancaklı hemşerimiz işadamı Şenel KIZILCA, Aydındere Belediye Başkanı Haydar KARAKILIÇ, Giresun Dernekler Birliğinin önceki başkanı Halil KÜTÜK, Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine ACAR ve arkadaşları, GİMEV Başkanı Mehmet KIRDEMİR, Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali AYDIN, Ak Parti İl Yönetiminden Hakan KORKMAZ, İl Genel Meclis Üyesi Cumhur KARAHASAN ve Abdüsselam ÇAĞRICI , Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet KIRDEMİR, Zabıta Müdürü Atay KORKMAZ, Özel Kalem Yusuf GÜRSOY, Ataköy,Erdoğan Köyü, Yunuslu Köyü, Beykoz Bulancaklılar Derneği ve Bayrampaşa Bulancaklılar Derneği Başkan ve yöneticileri, basın mensupları ile bir çok davetliler katıldı. Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Başkan AYDIN, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Yöresel oyunların sergilenmesi ve ilimizi tüm yönleriyle tanıtmak amacıyla ilimizin kültürel ve sosyal değerlerinin yansıtıldığı İstanbul Feshane Giresun Günlerinin 6. sı 20 Mayıs Pazar günü sona erdi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir