Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7884 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2011 - 11:12

İstiklal Marşı, Türklüğün Bedeli Kanla Ödenmiş Bağımsızlık Beyannamesidir!

Büyüt
Küçült
İstiklal Marşı, Türklüğün Bedeli Kanla Ödenmiş Bağımsızlık
MHP Giresun Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

MHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI CEVİZOĞLU:  

İSTİKLAL MARŞI, TÜRKLÜĞÜN BEDELİ KANLA ÖDENMİŞ BAĞIMSIZLIK BEYANNAMESİDİR! 

   MHP Giresun Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.  

   Türklüğün, bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yıl dönümünde (12 Mart 1921) Mehmet Akif Ersoy’un kıymetinin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Cevizoğlu, Mehmet Akif’in Türk milletine âşık biri olduğunu ifade etti. 

   MHP Giresun Milletvekili Aday Adayı M. Birol Cevizoğlu, “taviz ve teslimiyetçi tavırların arttığı günümüzde, İstiklal Marşımıza ilham ve feyz veren milli heyecana, ahlak ve haysiyet mücadelesine ve milliyetçi duruşa her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır” dedi.  

   Cevizoğlu, birlik ve beraberliğin, bin yıllık kardeşliğin, dirlik ve düzenin büyük risklerle karşı karşıya kaldığı ve en önemlisi İstiklal Marşımızın okunmasının bile tartışıldığı günümüzde, İstiklal Marşı’nın yazıldığı yılların ve bu derin mısraların anlamının daha da önem kazandığına işaret ederek şunları kaydetti. “MEB Şura toplantılarında, okullarımızda dolaylı olarak İstiklal Marşımızın okunmasını engelleyici kararların alındığı günümüzde bize düşen en büyük görev, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.”  

   “Ezelden beri hür yaşamış Türk milletine zincir vurulamayacağını” kaydeden Cevizoğlu, “İstiklal Marşımız bu hain ve düşman çevreler için de bir anlam ifade etmeli, bu muhteşem manzumenin derin anlamından habersiz olanlar, Türk milletinin en umutsuz anlarda bile neleri başarabileceğini bir kez daha ibretle hatırlamalı ve ders almalıdır” dedi. 

   İstiklal Marşımızın, milli birliğimizi sağlayan ve tamamlayan bir ata yadigârı olarak, kabul edildiği ilk günden bu yana Anayasamız tarafından güvence altına alındığını ve milletimize emanet edildiğini ifade eden Birol Cevizoğlu, “bu milli emanetin, onu tam bir inanç ve bağlılıkla yüreklerinde taşıyan büyük Türk milleti tarafından sonsuza kadar yaşatılacağına olan inancımız tamdır. Bu vesile ile “yurduna alçakları uğratmamak uğruna göğüslerini siper eden” başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşları olmak üzere, Türk vatanını koruma ve kollama görevini yürütürken şehitlik mertebesine ulaşan bütün aziz şehitlerimizi ve bir fazilet timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ile yâd ediyor, en derin minnet ve şükran hislerimle Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, kahramanca mücadelelerinin derin anlamının dünya durdukça hatırlanılmasını temenni ediyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir