İstiridye Mantarı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesine
Müracaatlar 9 Temmuz’da Başlıyor!
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında imzalanan 'DOKAP Bölgesinde İstiridye Mantarı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi İçin Aktarılacak Ödeneğin Kullandırılması, İzlenmesi ve Denetimine İlişkin Protokol' kapsamında; Giresun ilimizde İstiridye Mantarı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesine müracaatlar 9 Temmuz 2018 tarihi itibariyle başlayacaktır.
Proje kapsamında İl Müdürlüğümüz ve DOKAP tarafından başvurusu uygun görülen yararlanıcılara, istiridye mantarı üretiminin yaygınlaştırılması tesisi için satın alacakları; çadır, iklimlendirme,klima,kompost,raf ve zemin betonu için 25.000 ₺'ye kadar hibe verilecektir.
Projeye başvuran üreticilerde aranacak şartlar;
Başvuru tarihi itibariyle ücretli çalışan olmamak. (Taahhütname alınacak)
Başvuru tarihi itibariyle Katma Değer Vergisi (KDV), gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak. (Taahhütname alınacak)
DOKAP BKİ alanında hiçbir hibe desteğinden yararlanmamış olmak. (Taahhütname alınacak)
Sabit ikametgahı olması en az 50 m2 kapalı alan ve toplamda en az 1000 m2 alana sahip olmak. (İkametgah belgesi ve tapu fotokopisi alınacak)
5 yıl boyunca üretime devam edilecek olup, hiçbir şart altında başka kişiye devri ve satışı söz konusu olmayacaktır. Bu konuda taahhütname alınacaktır.
Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt şartlarını sağlamayan arazi ve kişiler projeden faydalanamayacaktır. (Tesisin kurulu olduğu tapuyu içeren güncel Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi alınacak)
Kadın üreticilerin başvuruları öncelikle değerlendirilecektir.
Proje başvuru tarihleri;
Başlangıç : 09/07/2018
Bitiş : 27/07/2018 mesai bitimi
Proje başvuru yeri;
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü
Desteklenecek Ekipman ve Ürünler;
a ) Çadır (7mx14m boyutlarında iskelet üzerinde gerilen polyester , destek ara boruları galvanizli paslanmaz özellikli, alüminyum folyo, 5 cm İzocam, alev yürümez, galvanizli iskelet üzerine yapılmış iç yüzü folyolu 2 adet kapılı)
b) İklimlendirme (Nem otomasyon cihazı, sisleme aparatı, temiz hava girişi ve kirli hava çıkış sistemi için (2 adet) fanlar, otomatik aydınlatma sistemi)
c) Klima (60 bin BTU kanallı klima ve askı malzemeleri)
d) Kompost (miselli şekilde paketlenmiş 10 ton)
e) Raf (1 m genişliğinde, 12 m uzunluğunda, 3 adet raf, 3 katlı rafın yerden yüksekliği 20 cm, kompost konulacak kısımlar 80 cm aralığında)
f) Zemin betonu (98 m2 alanda 20 cm kalınlığında)
Hibe tutarı;
Destek miktarı KDV dahil 50.000 ₺ tutarındaki fatura bedelinin %50’si 25.000 ₺ den fazla olamaz.
Bu bülten bahse konu protokol'ün 8'inci maddesinin 6'ncı fıkrası gereği ilgili kesimin bilgilenmesini sağlamak amacıyla yayınlanmıştır.