Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5267 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Ağustos 2012 - 13:16

İşverene ve İşsize İşbaşında Destek

Büyüt
Küçült
İşverene ve İşsize İşbaşında
İŞKUR, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik ile mücadele anlamında yeni bir çalışmaya imza atıyor.

İŞVERENE VE İŞSİZE İŞBAŞINDA DESTEK

 İŞKUR, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik ile mücadele anlamında yeni bir çalışmaya imza atıyor. Kapsamı genişletilen “İşbaşı Eğitim Programları” ile mesleki eğitimde yeni bir dönem başlıyor. Artık en az 2 çalışanı bulunan işyerleri de işbaşı eğitim programlarından yararlanabilecek.

 İŞKUR tarafından uzun bir süredir yürütülmekte olan işbaşı eğitim programlarının yeniden yapılandırılması için düğmeye basıldı. Bu programlar ile hem işsizlerin işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak ve mesleki tecrübe kazanmalarının yolu açılacak hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacı, kaynağında karşılanmış olacak.

 Program, en fazla haftalık 45 saat, toplam ise 6 ay olarak düzenlenebilecek. Program süresince katılımcılara; katıldığı her bir fiili gün için yapılan kursiyer zaruri giderleri ödenecek. Yeniden yapılanma kapsamında bu ücretin 25 TL’ye çıkarılması planlanıyor. Bunun yanı sıra, Program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı  sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanacak.

 Bu programlardan yararlanabilmek için kişinin İŞKUR’a kayıtlı  bir işsiz olması, öğrenci olmaması ve 15 yaşını  tamamlamış olması gerekiyor. Ayrıca katılımcıların, işverenin 1. dereceden kan hısmı olmaması da aranan şartlar arasında. Yeniden yapılandırma kapsamında, katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 6 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması koşulu revize edilerek bu sürenin 3 aya indirilmesi planlanıyor.

 Yeniden yapılandırılacak olan işbaşı eğitim programlarından, 2 elemanı olan işyerleri dahi yararlanabilecek. 2 ile 10 işçi çalıştıran işyerlerinde 1 katılımcı işbaşı eğitim görebilecek. Daha büyük işyerlerinde ise işçi sayısının 10’da biri kadar katılımcı işbaşı eğitim programından yararlanabilecek. İşyerleri, katılımcıların işbaşı eğitimlerini mevcut çalışanları  aracılığıyla işyerinde fiilen sağlamak zorunda olacak.

 Detaylı Bilgi İçin İrtibat:  

 Nazan ÖKSÜZ, İstihdam Uzmanı (0 505) 683 31 22




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir