Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5189 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Haziran 2012 - 18:39

Kabotaj Bayramı Mesajı

Büyüt
Küçült
Kabotaj Bayramı
Vali Şahin'in 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Mesajı

Kabotaj Bayramı Mesajı

1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren ve 815 sayılı Kabotaj Kanunu’nun kabulü ile birlikte kutlanmaya başlanan Denizcililik ve Kabotaj Bayramı’nın, ulusal egemenliğin sağlanması açısından büyük önem arz ettiği bilinmektedir.   Kurtuluş Savaşı sonrası denizlerdeki hâkimiyetimizin tasdiki niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hâkimiyeti son bulmuştur. Kabotaj Kanunu denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır.   Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da artıracaktır.   Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili İlimizde deniz ticaretinin gelişmesi en büyük dileğimizdir.   Bu duygu ve düşüncelerle, deniz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anarken, denizcilerimiz ve tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir