Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5353 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Mart 2013 - 13:37

Kaçak Sigara Ve Korsan Cd ve Sahte Para Operasyonu

Büyüt
Küçült
Kaçak Sigara Ve Korsan Cd ve Sahte Para
Kaçakçılara göz açtırmayan emniyet mensupları başarılı operasyonlara imza atarak gümrük kaçağı sigara ve korsan CD ele geçirdi. Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünün yayınladığı bülten şöyle:

GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA OPERASYONU:

Gümrük kaçağı sigara ticaretinin ülke ekonomisine milyonlarca lira vergi kaybı oluşturması, toplum sağlığını tehdit etmesi ve terör örgütlerinin finansman kaynaklarından birisini teşkil etmesi önemli ve bilinen bir gerçektir.

Türkiye’ ye kaçak olarak giren sigaraların büyük bölümünün doğu ve güneydoğu da bulunan sınır illerimizden yasadışı yollardan ülkemize girerek batı illerine sevk edildiği yapılan yakalamalardan bilinmektedir. Özellikle gümrük kaçağı sigara ve içki ticareti yapan şahısların doğu ve güneydoğu illerini batı illerimize bağlayan güzergahları kullanırken yakalanmaları, bu illeri Karadeniz sahilinden batı illerine bağlayan güzergahları kullanmaya itmiştir.

Bu bağlamda; doğu illerinden temin edilen gümrük kaçağı sigaraların 25 DK … plakalı araç ile batı illerine sevk edileceği bilgisinin alınması üzerine, ilimiz Aksu mahallesi girişinde durdurulan kapalı kasa kamyonun yükü incelendiğinde; 3 adet elektrik trafosu içinde 29.350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek, araç sürücüsü 1981 doğumlu F.Ç adli makamlara sevk edilmiştir.

Bu şekilde halkımızın sağlığıyla oynayan ve ülke ekonomisinin zarara uğramasına sebep olan şahısların yakalanıp adli makamlar önüne çıkartılarak gerekli cezaların verilmesini sağlamak için tüm birimlerimiz çalışmalarına artan bir ivme ile devam ederken, halkımızın da yapacakları ihbarlar ile bu çalışmaları destekleyeceği inancındayız.

 

KORSAN CD DVD OPERASYONU

 

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 81. Maddesi uyarınca Giresun Valiliğinin 16.01.2013 tarihli olurları ile oluşturulan Bandrol Denetim Komisyonu tarafından Espiye ilçe merkezinde yapılan denetimlerde:

Cumhuriyet Mahallesinde bir işyerinde çok sayıda korsan tabir edilen CD, DVD olduğunun görülmesi üzerine, alınan arama kararına istinaden yapılan incelemede, korsan tabir edilen 1350 adet CD ve 950 adet DVD, 1 adet Bilgisayar Kasası ve 2 adet Flash Belleğe el konulmuş,  iş yeri sahibi M.Y adli makamlara sevk edilmiştir.”


Sahte Para Operasyonu



















İl Emniyet Müdürlüğünün Sahte para operasyonuyla ilgili yayınladığı bülten :

“Giresun KOM Şube Müdürlüğümüzce yapılan istihbarı çalışmalarda bazı şahısların İstanbul ilinden temin ettikleri sahte paraları ilimiz ve çevre illerde piyasaya süreceklerine dair bilgiler elde edilmesi üzerine adli çalışmaya başlanılmış olup;

 

Suçla ilgili olarak takibe alınan şahıslardan operasyon tarihine kadar;

 

            -Giresun ili Görele ilçesinde (1996)  doğumlu B.G ile (1997) doğumlu A.T isimli şahıslardan 7 adet sahte 100 TL,

            -Trabzon Merkezde (1984) doğumlu M.Y isimli şahıstan  44 adet 100 TL, 05 adet 50 TL 08 adet 20 TL toplam 57 adet sahte banknot,

            -Giresun ili Görele ilçesinde(1988)   doğumlu C.D .ile  (1997) doğumlu A.T   isimli şahıslardan 22 adet sahte 20 TL elde edilmiştir.

            Suça karışan şahıslara yönelik olarak başlatılan eş zamanlı operasyonda Giresun (6 şahıs) , İstanbul (4 şahıs) ve Trabzon ( 1 şahıs)  olmak üzere toplam 10 şahıs yakalanmıştır.

            Yakalanan 10 şahıstan 3 tanesinin yaşı küçük olması nedeni ile suçça sürüklenen çocuk olarak haklarında işlem yapılarak Görele C. Başsavcılığına sevk edilmiş, bir tanesi savcılıkça salıverilmiş, iki tanesi hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

            Haklarında şüpheli sıfatı ile işlem yapılan şahıslardan 4 şüpheli şahsa tutuklama kararı, 2 şüpheli şahsa ve 2 suça sürüklenen çocuğa adli kontrol kararı verilmiştir.”





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir