Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6509 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2011 - 11:09

Kadın Çalışanlarımız Şimdi Daha Bilinçli

Büyüt
Küçült
Kadın Çalışanlarımız Şimdi Daha
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Orman İş Sendikası ve ÇASGEM işbirliği ile kadın çalışanlara yönelik iş sağlığı güvenliği ve iş stresi projesi kapsamında sürdürülen eğitim Giresun'da yapıldı.

Kadın Çalışanlarımız Şimdi Daha Bilinçli

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Orman İş Sendikası ve ÇASGEM işbirliği ile kadın çalışanlara yönelik iş sağlığı güvenliği ve iş stresi projesi kapsamında sürdürülen eğitim Giresun'da yapıldı.
Öz Orman İş Sendikası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı ÇASGEM tarafından ortaklaşa yürütülen " Kadın Çalışanlara Yönelik İş Sağlığı Güvenliği ve İş Stresi Projesi" eğitimi Giresun'da yapıldı.Eğitime Bölge Müdürü Ali Kaya,Bölge Müdür Yardımcıları, ÇASGEM Uzmanı İsmail Akgün, Öz Orman İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar,HAK-İş Sosyal Güvenlik Danışmanı Zahit Gönencan ÇAGSEM Uzmanı Çağatay DOĞAN ve Uzman Tuğba Balcı katıldı.



Eğitimin açılış konuşmasını yapan ve sözlerine böyle güzide bir eğitimin bölgemizde yapılmasından ve sizleri ağırlamaktan onur duyarım diyerek başlayan Bölge Müdürü Ali Kaya, "Mobbing ( zorbalık, yıldırma, bezdirme )'in bir hastalık olduğunu, burada eğitim uzmanlarından hastalıkla mücadele etme yöntemleri ile hastalığa yakalanmış kişilerin nasıl teşhis edileceğini öğreneceksiniz. Üstelik bu öyle bir hastalıkki yakalananlar böyle bir hastalığa yakalandıklarının da çok farkında değiller, doğal olduğunu zannediyorlar" dedi.

Bölge Müdürü Kaya, hastalığın ruhsal travma,sistematik baskılar ile aile yaşamınına kadar mutsuzluğa neden olduğunu belirtti. Kaya, hastalığın temelinde yatan şeyin inanç eksikliği, çıkarların ön planda tutulması gibi nedenlerin olduğunun ifade ederek eğitimin hayırlı olması dilekleri ile sözlerine son verdi.





Çasgem uzmanı İsmail Akgün,Ülkemizde yaşanan iş kazalarından ve sonuçlarından söz ederek bu kazaların yaşanmaması konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Öz orman iş sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ise konuşmasında " Sendikamız tarafından üyelerimizin bilinçlenmeleri konusunda bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz" dedi.

Daha sonra Hak İş sosyal güvenlik uzmanı Zahit Gönencan tarafından iş kazalarının nedenleri, meslek hastalıkları, 5510 ve 4857 sayılı Kanunlar ile iş kazalarına maruz kalan çalışanların yaşadıkları sorunlar ve bu sorunların giderilmesi konuları anlatıldı.Çasgem uzmanı Çağatay Doğan ve uzman Tuğba Balcı tarafından temel iş sağlığı güvenliği, iş stresi ve iş yerinde mobbing pisikolojik şiddet ve baskılar hakkında katılımcılara geniş bilgiler verildi.Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verilerek eğitim sona erdirildi.
















Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir