Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12450 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2016 - 01:02

Kar Yağışı ve Zirai Don Uyarısı!

Büyüt
Küçült
Kar Yağışı ve Zirai Don

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda vatandaşlarımızın kar yağışı ve zirai don olaylarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Genel Müdürlük tarafından, 31 Ekim Pazartesi günü 280 no ile yapılan meteorolojik uyarı şöyle;

“Yurdumuzu etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, bu gece ve yarın (01.11.2016 Salı) sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif zirai don olayı; yarın (Salı) gece ve Çarşamba sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette; Çarşamba gecesi ve Perşembe sabah saatlerinde ise Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli don olayı beklenmektedir.

Zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

Yine Genel Müdürlük tarafından, 281 no ile yapılan meteorolojik uyarı da vatandaşlarımız ilk defa yağması beklenilen kar yağışına karşı uyarıldı.

Uyarı şöyle;

“Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların; bu akşam (31.10.2016 Pazartesi) saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, yarın (01.11.2016 Salı) Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir.

Çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir