Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5264 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2012 - 18:59

KARAAHMETOĞLU - 6197 Sayılı Eczacılar Kanunu

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU - 6197 Sayılı Eczacılar
CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ile CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de vermiş olduğu Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanun teklifinin TBMM'de 17.05.2012 tarihinde görüşülerek yasalaşmasının ardından Eczacılar ve Eczaneler ile ilgili bir çok değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik ile:

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ile CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de vermiş olduğu Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanun teklifinin TBMM'de 17.05.2012 tarihinde görüşülerek yasalaşmasının ardından Eczacılar ve Eczaneler ile ilgili bir çok değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik ile:

  Eczaneler arasında gelir dağılımındaki uçurumu ortadan kalkmakta,  belli bölgelerde yoğunlaşmış eczaneler dolayısıyla ilaç ve eczacılık hizmetlerine erişim bakımından ortaya çıkan olumsuzluklar giderilmesi sağlanacak, sınırlama ile eczane başına düşen eczacı sayısı, böylece hasta başına düşen eczacı oranı Avrupa standartlarına yükselecek, bölgeler arası eşitsizlikler giderilecek, ilaçların dağıtımı meslekî deontoloji ve standartlar temelinde yürütülecek, ulusal ve uluslararası pek çok belgede bir hak olarak tanımlanmış sağlık hakkının önemli bir ayağını oluşturan ilaç ve eczacılık hizmetlerine herkesin ulaşabilmesini sağlanmış olacaktır Yine bu yasa değişikliğinin hayata geçmesiyle ekonomik dalgalanmaların ve ilaç fiyatlarındaki ani düşüşlerin basıncı altındaki eczanelerin göreli de olsa rahat bir nefes alması sağlanmış olacaktır. Kanunun görüşmeleri sırasında Selahattin Karaahmetoğlu'nun Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sormuş olduğu soru ve cevabı da ekte yer almaktadır.

 

TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Dönem: 24 Yasama Yılı: 2 Tarih: 17.05.2012 Birleşim: 108 Ham Tutanak Sayfası: 

Konuşmacı: SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU Seçim Çevresi: GİRESUN

Tutanak Metni:

 SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU (Giresun) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Grubu bulunan dört siyasi partinin birlikteliğiyle Eczacılık Kanunu’nda değişikliği bugün birlikte sağlayacağız. Bir eczacı milletvekili olarak bundan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bugün, öğleden önce Mamak ilçesinde yaklaşık 35-40 eczaneye uğradım, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla arkadaşlarımın, meslektaşlarımın gününü kutlamak istedim ama bir gerçeği gördüm ki, gerçekten eczanelerimiz artık giderlerini karşılayacak durumda değil. Buna dikkat çekmek istiyorum ve yasanın çıktığı takdirde de -ki, çıkacak, öyle inanıyoruz- ancak altı yedi yıl sonra verimini eczacı meslektaşlarımız alabilecekler. Eczanelerin sorunları yine devam ediyor. Özellikle, son fiyat indirimlerinden sonra 129 milyon TL değer kaybının eczanelere ödenmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.

Saygılar sunuyorum.  

 

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ (Erzurum) –... Bir değerli milletvekilimiz, eczanelerin ancak altı-yedi yıl sonra bu yaptığımız kanundan istifade edeceğini ifade etti. Aslında, doğrudan hemen eczacılarımızın, eczanelerimizin istifade edeceği hususlar var ama geleceği yönelik tedbirleri almış olduk, doğrudur bu.

Bu arada, eczacılarımızın yıllardır arzu ettiği, meslek hakkı  olarak arzu ettiği bir ödemeyi de yakın bir zamanda, bundan kısa bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla Eczacılar Birliğimizin yaptığı sözleşmeyle gerçekleştirmiş  olduk, reçete başına bir ödemeye de başladık.

Ümit ediyorum ki Birlikle de eczacılarımızla da uyum içerisinde, onların mevcut sıkıntılarını da karşılayacak çalışmaları  önümüzdeki günlerde yapacağız.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir