Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5285 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2012 - 18:53

KARAAHMETOĞLU ; 2012 KPSS Sınavına İlişkin İddaları Meclise Taşıdı

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU  2012 KPSS Sınavına İlişkin İddaları Meclise
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu; 2012 KPSS Sınavına İlişkin İddaları Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu;

2012 Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin kopya, sızdırma şüphelerinin 2010 yılında gerçekleştirilen KPSS Sınavı sorularının çalınması ve konunun aydınlatılmaması sonrasında yapılan sınavların güvenirliğinin kaybolduğunu, bu hususlardaki soruşturmaların neden neticelendirilemediğini Başabakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde dile getirdi.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

 

      Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 

81 il merkezi ile Lefkoşa’da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik sızdırma, kopya iddiaları ve şüpheleri kamuoyunu rahatsız etmektedir. 2012 KPSS sorularının çalındığına ilişkin iddialar vatandaşlarımızın, geleceği için en önemli engellerden birini aşmak üzere alın teri döken on binlerce gencimizin, ÖSYM’ye ve dolayısı ile devletimize olan güveni zedelenmektedir.

1.       Daha önceleri KPSS ve YGS sınavlarında yaşanan skandallara ilişkin soruşturma neticelerini bilmeyen, konunun faillerinin ortaya çıkarıldığını görmeyen vatandaşımızın, yaşanan yeni kopya tartışmalarından sonra devletin kurumlarına inanmasını ve yenisi yapılan KPSS Sınavının güvenilirliğine itibar etmesini nasıl bekleyeceksiniz?

2.       Geçmiş sınavlarda yaşanan kopya skandalı faillerinin bulunması için Emniyet, Savcılık, Mit ve DDK çalışma yürütmüş müdür? Bu soruşturmalar niçin neticelendirilememiştir?

3.       2010 KPSS Sınavı failleri ele geçirilememiş ise, 2012 KPSS Sınavı ve sonraki sınavlarda mevcut tedbirler ile güvenilir bir sınav gerçekleştirmek nasıl mümkün olabilecektir? İptal edilen KPSS Sınavı sonrası bu tartışmaların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler niçin alınmamıştır? Yandaş sınav çetesi mi söz konusudur?

4.       Sınav salonu tedbirleri illere, bölgelere göre suiistimal mi edilmektedir? Cep telefonu ile sınava giren, sınavın terk edilemeyeceği süre dilimlerinde sınav salonundan ayrılan adayların tespiti yapılmış mıdır? Sınav bitmeden dışarıya çıkarıldığı iddia edilen kitapçıklar ile çıkan kişilere ilişkin yeni bir soruşturma neticesini mi bekleyeceğiz? Böyle bir olay yeniden vuku bulmuş ise bunun ancak bir çete vasıtasıyla mümkün olduğu ortaya çıkmaz mı? Sınavın güvenliğinden sorumlu kişilerin açık ihmali söz konusu değil midir?

5.       Sınavın ilk 90 dakika ve son 15 dakikası salondan çıkılamıyorken, Eğitim Bilimleri Sınavı sorularının, sınav bitmeden 65 dakika önce yayınlanması nasıl izah edilebilir?

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir