Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8611 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Şubat 2012 - 18:55

KARAAHMETOĞLU- Bayraktar' a LİHKAB Sınavını Sordu

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU- Bayraktar a LİHKAB Sınavını
11.10.2009 tarihinde yapılan Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları sınavı Ankara 9. İdare Mahkemesince iptal edilmesine rağmen, ardından yürütmeyi durdurma talebinin ( Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün) Danıştay tarafından reddine rağmen, sınav yenilenmediği gibi bu sınav sonucunda lisans alıp bürolarını açan ve ülkemiz kadastro ve fen işlerini yürüten Mühendislik Büroları konusunda Milletvekilimiz Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına 09.02.2012 tarihinde soru önergesi vermiştir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

     Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan BAYRAKTAR tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla. 

     Selahattin Karaahmetoğlu

      Giresun Milletvekili 
 
 

     5368 Sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları  Hakkında Kanun ve İlgili Yönetmelik çerçevesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 11.10.2009 tarihinde yapılan LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları) sınavı Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından 11.02.2011 2010/309 esas 2011/237 sayılı karar gereğince iptal edilmiştir. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yürütmeyi durdurma istemiyle yaptığı başvuru da yine Danıştay 10. Dairesince reddedilmiştir.

Dava konusu lisans sınavının  ilgili mahkeme kararları gereği  iptali ve başvuru sahibi adayların katılacağı sınavın tekrarına ilişkin olarak bu güne kadar herhangi bir işlem niçin yapılmamıştır? Sayın Bakan yeniden bir LİHKAP sınavı yapılması ya da mahkeme kararı gereğince aynı adayların katılımı ile sınavın yenilenmesi hususunda şahsınızın görüşü nedir?Dava sürecine rağmen lisans verilen ve büyük maddi külfetlere girerek bürolarını açan kişilerin lisansların iptali neticesinde doğacak zararları kim tarafından karşılanacaktır? Lisans düzenleme işlemini gerçekleştiren Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve bürokratları hangi amaçla bu büroların açılmasına göz yummuştur? Bakanlığınızın bu hususta bir tasarrufu ve talimatı olmuş mudur?Ülkemizdeki Kadastro ve Fen hizmetleri uzunca bir süredir yetkisiz kişiler tarafından yürütülmekte değil midir?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir