Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5937 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2012 - 12:22

KARAAHMETOĞLU- Suriye İle olan savaşta askerimiz şehit sayılır mı?

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU- Suriye İle olan savaşta askerimiz şehit sayılır
CHP Giresun Milletvekilimiz Selahattin Karaahmetoğlu Suriyeye müdahale durumunda hayatını kaybedecek askerlerin şehit sayılıp sayılamayacağı hususunda Diyanet İşleri Başkanlığının görüşlerini Diyanetten sorumlu Bakan Bekir Bozdağ'a sordu. Ayrıca Erzurumda gölete düşerek hayatını kaybeden işçilerimizin ihmal ve ilgisizlik neticesinde hayatını kaybetmelerini ilkyardım helikopteri ile Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Helikopterlerin bu bölgelerin nüfuzlu kişilere mi tahsis edilen bir hizmet olduğunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu. KARAAHMETOĞLU muayenesi yeni yapıldığı halde, LPG Kiti taktıran araçların TMMOB Muayenesi ardından, Tüvtürk'de yeniden muayenesinin neden zorunlu olduğunu halbu ki sızdırmazlık raporunun bile artık zorunlu olmaktan çıkarıldığını belirterek Trafik Tescil Şubelerinde ruhsat yenilemek için yeniden muayenenin neden istendiğini İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN'e sordu.

CHP Giresun Milletvekilimiz Selahattin Karaahmetoğlu Suriyeye müdahale durumunda hayatını kaybedecek askerlerin şehit sayılıp sayılamayacağı hususunda Diyanet İşleri Başkanlığının görüşlerini Diyanetten sorumlu Bakan Bekir Bozdağ'a sordu. Ayrıca Erzurumda gölete düşerek hayatını kaybeden işçilerimizin ihmal ve ilgisizlik neticesinde hayatını kaybetmelerini ilkyardım helikopteri ile Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Helikopterlerin bu bölgelerin nüfuzlu kişilere mi tahsis edilen bir hizmet olduğunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı ve Diyanetten Sorumlu Bakan Sayın Bekir BOZDAĞ tarafından sözlü olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

 

 

Ülkemizin Suriye’ye olası bir askeri müdahalesi durumunda:

1.Ülkemizin Müslüman askerinin, anayasasında Müslüman olduğunu belirten Suriye’nin askeri ile savaşması ve hayatını yitirmesi durumunda şehit sayılıp sayılmayacağını biliyor musunuz? Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bir görüş almayı düşünüyor musunuz?

2.Suriye tarafından bir saldırıya uğramayan ülkemizin, bu ülkenin sınırlarından içeriye bir askeri müdahalesi, asker ya da sivil Müslüman Suriye vatandaşının kanını dökmesi dinimizce kabul edilir mi?


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA

         Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Selahattin KARAAHMETOĞLU

                                              Giresun Milletvekili

 

 

 

 

  Erzurum’da gölete düşerek saatlerce yardım bekleyen, vatandaşların tüm çabalarına rağmen trajik bir biçimde hayatını kaybeden işçi yurttaşlarımızın ihmal ile ölüme terk edildikleri biçiminde kamuoyunda oluşan kanaatin aksine Vali, Kaymakam gereken tüm imkanların seferber edildiğini belirtmiştir. Tedaş işletme müdürünün tutuklanması, sorumluluğu bir kişiye yükleyerek ihmali olan diğer kamu görevlilerinin işin içinden sıyrılacağı görüntüsünü kuvvetlendirmektedir.

Jandarma Bölge Komutanlığı helikopteri ile Sağlık Bakanlığı helikopterinin acil durumlarda biran önce harekete geçmesi mümkün değil midir? İnsan yaşamı için saniyelerin önemi varken yarım saat bir hazırlık süresi gerekçe olarak öne sürülebilir mi? Rusya da benzer bir kazada yüzlerce mürettebat kayıpsız şekilde kurtarılabilirken, devletin olanaklarının kullanılması noktasında yardım bekleyen yurttaşlarımızın ise şehrin ileri gelen, zengin halkımızın tabiri ile kodaman kesimine mensup olmaları mı gerekmektedir?KARAAHMETOĞLU muayenesi yeni yapıldığı halde, LPG Kiti taktıran araçların TMMOB Muayenesi ardından, Tüvtürk'de yeniden muayenesinin neden zorunlu olduğunu halbu ki sızdırmazlık raporunun bile artık zorunlu olmaktan çıkarıldığını belirterek Trafik Tescil Şubelerinde ruhsat yenilemek için yeniden muayenenin neden istendiğini İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN'e sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA

         Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 Selahattin KARAAHMETOĞLU

                                                                                 Giresun Milletvekili

 

 

  Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülkemiz motorlu taşıt sahiplerinin, bütçelerindeki yükü bir nebze hafifletmek maksadıyla araçlarına LPG kiti taktırmaları gittikçe daha da yaygınlaşmaktadır. LPG kiti montajı ardından sistem TMMOB LPG Sızdırmazlık kontrol istasyonlarınca kontrol edilmekte ve sızdırmazlık raporu verilmektedir. Fakat; aracın ne zaman muayeneye gittiğine bakılmaksızın, Tüvtürk istasyonları’nda yeniden muayenesi, Trafik Şube Müdürlüklerince yenilenen ruhsat için zorunluluk taşımaktadır. Buna ilişkin olarak:

1.Genel muayenesi yeni yapılmış bir aracın, LPG montajı ardından, Makine Mühendisleri Odası Kontrol İstasyonlarında yapılan kontrolü ve düzenlenen rapora ilave olarak, Tüvtürk istasyonlarında bir daha muayenesinin zorunlu tutulmasının gerekçesi nedir? Tüketiciye maddi külfet ve zaman kaybı yaratan bu uygulamanın trafik güvenliği açısından sağladığı faydayı izah eder misiniz?

2.TMMOB LPG Kontrol İstasyonlarınca düzenlenen raporlar muayene için zorunlu olmaktan çıkarılıp, muayenede hafif kusur olarak değerlendirilmektedir. TMMOB ile ideolojik uyuşmazlık sebebiyle mi sızdırmazlık raporları zorunlu olmaktan çıkarılmıştır? Bu durumda muayenesi yeni yapılan bir aracın, Tüvtürk istasyonlarında LPG montajı nedeniyle, yüksek ücretle zaten yapılmış kontrollerinin tekrarlanması bir çelişki değil midir?

3.Trafik Tescil Belgelerinde, LPG montajı yapılmış aracın, yakıt türü kısmında Benzin+LPG şeklinde belirtilen ufak bir değişiklik, tüm sayfanın yenilenmesi ve yüksek ücret karşılığında yapılmaktadır. Yine bu durum, tüketiciye gereksiz bir külfet, ülke ekonomisi açısından israf olarak değerlendirilemez mi?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir