Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6195 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2012 - 21:40

KARAAHMETOĞLU- Valiliğin Zorunlu Tuttuğu Kamera Uygulamasını Meclise Tasıdı

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU- Valiliğin Zorunlu Tuttuğu Kamera Uygulamasını Meclise
Giresun Milletvekili Selahattin KARAAAHMETOĞLU Giresun Valiliği'nin oyun,eğlence mekanlarına zorunlu tuttuğu kamera sisteminin finansmanının neden esnafa yüklendiğini ve niçin zorunluluk taşıdığını sordu.

KARAAHMETOĞLU- Giresun Valiliği'nin Zorunlu Tuttuğu Kamera Uygulamasını Meclise Taşıdı

Giresun Milletvekili Selahattin KARAAAHMETOĞLU Giresun Valiliği'nin oyun, eğlence mekanlarına zorunlu tuttuğu kamera sisteminin finansmanının neden esnafa yüklendiğini ve niçin zorunluluk taşıdığını sordu. İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ayrıca bunun insan hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı bir tedbir olup olmadığını ve bu uygulamaya zorunlu tutulan işyeri sayısını, kurulacak sistemin maliyetinin hesaplanıp hesaplanmadığını da sordu. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ  BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

Giresun Valiliği 40 metrekare üzerindeki oyun, eğlence ve istirahat mekanlarına görüntülü kamera sistemi kurulmasını zorunlu tutmuştur. Tebliğ tarihinden itibaren 6 ay içerisinde belli standart ve donanıma sahip kameraların temin edilmesi gerektiği esnaf ve işyeri sahiplerine bildirilmiştir. Hal bu ki Balıkesir İdare Mahkemesi benzer uygulamanın sebep, maksat ve yetki yönlerinden hukuka, hakkaniyete ve anayasaya uygun olmadığına oybirliği ile karar vermiştir. Giresun ilinde 2012 yılı ilk üç ayında 1.ve 2. İcra müdürlüklerin’ de icra takipli dosya sayısı 1539 ve 1477 olmuştur. Giresun Merkez İlçede 2011 yılında 1204 işyeri kayıt ve 1005 işyeri terkin görülmektedir. 1700 üyesi bulunan Giresun Esnaf Kefalet Kooperatifinin üyelerinin büyük çoğunluğu aldığı kredileri ödeyememektedir. Giresun esnafının bu zor koşullarda, bir de güvenlik maksadı ile tavsiye niteliğinde olması gereken bir uygulamaya zorunlu tabi tutulması söz konusudur. Buna ilişkin olarak;

1. Giresun ilinde, suç oranlarında diğer yıllara göre bir artış mı söz konusudur?

2. Benzer uygulama yapılan illerimiz hangileridir? Bu uygulamanın zorunlu tutulduğu iller suç oranlarının yüksek olduğu iller midir? Bu illerimizde ki suç oranları ile Giresun’da ki suç oranları karşılaştırılmış mıdır?

3.Güvenliğin sağlanması bir kamu hizmeti olduğuna göre, bunu yapması gereken kamu kurumlarının, alacağı tedbirlerin finansmanının, zaten kapanma noktasına gelen işletmelere yüklenmesini doğru buluyor musunuz?

4. Giresun ilinde bu uygulamaya zorunlu kılınan işyeri sayısı kaçtır? Bu işyerlerine kurulacak kamera sistemlerinin, belirtilen nitelikteki kameralar ile montaj ve işçiliği göz önüne alındığında ne kadara mal olacağı hesaplanmış mıdır?

 5.Eğlence, dinlenme amaçlı olarak halkımızın faydalandığı mekanların sürekli kamera gözetimine tabi tutulmasını insanların hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı bir tedbir olarak değerlendiriyor musunuz?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir