Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5270 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Aralık 2012 - 11:14

Karaahmetoğlu; Bankaların Dosya Masrafı ve Komisyon Alması

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Bankaların Dosya Masrafı ve Komisyon
CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 19 aralıkta TBMM Başakanlığına sunduğu soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bankaların tüketiciye kullandırdığı kredilerde dosya masrafı, ekpertiz ücreti, sigorta ücreti adı altında ekstra masraf çıkarmasına yasal bir çözüm niçin bulunamadığını sordu.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 19 aralıkta TBMM Başakanlığına sunduğu soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bankaların tüketiciye kullandırdığı kredilerde dosya masrafı, ekpertiz ücreti, sigorta ücreti adı altında ekstra masraf çıkarmasına yasal bir çözüm niçin bulunamadığını sordu. Bu yönde yargı kararları olmasına rağmen tüketicinin uzun ve meşakkatli bir hukuki sürece başvurarak geriye dönük haklarını alabildiklerini hatırlatan Karaahmetoğlu kredi faizlerinde düşüş olduğunu belirterek bu sebeple yapılandırma için bankalarına giden tüketiciye erken ödeme cezası bahane edilerek yeniden kredi kullandırılması ve yeniden dosya masrafı gibi ektra masraflar yüklenmesinin haksızlık olduğunu hatırlattı. Karahmetoğlu'nun bu yönde bir yasal düzenleme düşüncesi olup olmadığını sorduğu Başbakan'a yanıtlaması için verdiği soru önergesi şu sekildedir:

          Bankaların tüketicilere kullandırdığı kredilerden  dosya masrafı, ekspertiz ücreti, sigorta ücreti ve diğer masraf kalemleri adı altında ayrıca para almaları ve faiz dışında karlarını artırmaları malumunuzdur. Ülkemizde en yüksek kar oranlarıyla çalışan bankacılık sektörünün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı haksız şekilde sömürmesi faiz dışında bu yöntemlerle ayrıca kar elde etmesi konusu yargıya intikal etmiş ve tüketicinin lehine kararlar verilmiştir. Bu hususlarda aşağıdaki sorularımın yanıtlanması önem arz etmektedir:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması  için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.

 Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili


1.    Yargı kararları olmasına rağmen, bankaların geriye dönük haksız kazanç elde ederek vatandaşımızdan aldıkları paraların geri iadesini yapmadıkları görülmektedir. Vatandaşlarımız bu konuda uzun ve yorucu hukuksal sürece başvurmak zorunda kalmaktadır. Bu sebeple bankaların halen bu uygulamaya devam etmeleri söz konusudur. Tüketici hakem heyetlerine, tüketici mahkemelerine başvuru yapmış ve paralarını geri almış yurttaşlarımızın sayısını biliyor musunuz?

2.   
Faizlerde yaşanan düşüş sonrasında kredi yapılandırma talebinde bulunan yurttaşlarımıza, erken ödeme cezası gerekçe gösterilip, yapılandırma yerine yeniden kredi kullandıran bankaların, dosya masrafı, ekspertiz,  sigorta ücreti ve komisyon adı altında yeniden ekstra masraf çıkarmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
3.    Bırakın krizi, dünyada eşi benzeri olmayan yüksek kar oranlarıyla çalışan bankaların, yargı kararlarına rağmen ekstra komisyon, dosya masrafı adı altında ayrıca karlarını katlamalarına daha fazla seyirci kalmayı düşünüyor musunuz? Bu hususta hukuki bir düzenleme yapılamaz mı?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir