Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5195 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2012 - 18:53

KARAAHMETOĞLU; Başbakanın Yeni Terör Stratejisi

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU Başbakanın Yeni Terör
Giresun Milletvekilimiz Selahattin KARAAHMETOĞLU Başbakan'ın yeni terör stratejisi'nin PKK ile ilişkilerin onarılması sürecine mi hizmet edeceğini ve terörle mücadelede CHP ve MHP'nin fikirlerine ihtiyacı olup olmadığını Başbakan'a sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması  için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.

 

Selahattin Karaahmetoğlu
Giresun Milletvekili

 

Uludure olayı ile ilgili olarak  Selahattin Demirtaş'ın, Genelkurmay  Başkanına yönelik sözlerine   BDP'nin terör örgütünce beslendiğini, ayakta kaldığını ifade ederek “Uşaklığını yaptığın terör örgütünde sana on koyun emanet etmezler" şeklinde yanıt vermiştiniz. Genelkurmay Başkanımızın PKK örgütü üyelerine terörist demek istemediğini de bu süreçte tüm kamuoyumuz duymuştur. Terör konusunda tarafların siyasi müzakereler ile çözüm araması elbette ki yöntemlerden birisidir. Terör örgütü ile mücadele ve siyasi uzantısı ile müzakere’den bahsetmeniz ardından kamuoyunda terörün ne şekilde bitirilebileceğine dair tartışmalar devam etmektedir. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ ise Öcalan, PKK ve BDP’yi muhatap alan üçlü bir müzakereden bahsetmektedir. Yaşanan Habur hadisesi, Oslo görüşmeleri ve MİT krizi bu görüşmelerin direk ya da dolaylı bir şekilde yapıldığını zaten göstermektedir.

Önceden terör örgütünce beslendiğini, ayakta kaldığını ifade ettiğiniz şimdi yine PKKnın siyasi uzantısı olduğunu belirttiğiniz BDPnin, TBMMde hukuksuz şekilde temsil edildiğini, Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olmadığını da düşünüyor musunuz? Habur ve Oslo süreçleri sonrasında PKK terör örgütünün ne kadar samimiyetsiz olduğunu belirtmiştiniz. Şimdi, siyasi uzantısı ile yapacağınız müzakerelerde BDPnin samimi davranıp davranmadığına nasıl karar verebileceksiniz? Daha önceki müzakere süreçleri terör örgütünü zayıflatmış mıdır? Yönteminiz PKK ile mücadeleden çok Oslo süreciyle kopan zeminin yeniden onarılması hedefini mi taşımakta mıdır? Sizi BDP ile müzakereye bölgesel gelişmeler ve dış güçler mi zorlamaktadır? Terör örgütünün siyasi temsilcileri ile müzakere yürütme kararını alırken, Milletin oyları ile seçilen, terör örgütü mensubu olduklarına dair hiçbir karar olmadan cezaevinde tutuklu bulunan Milletvekilleri sizi rahatsız etmekte midir?PKKnın siyasi uzantısı dediğiniz BDP ile müzakere yürütürken, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Ana Muhalefet Partisi CHP ve Muhalefet Partisi MHPnin de terörle mücadele konusunda fikirlerine ihtiyaç duyacak mısınız?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir