Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7029 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Aralık 2012 - 11:17

Karaahmetoğlu; Devrim Şehitlerini Anıyoruz

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Devrim Şehitlerini
Mustafa Fehmi Kubilay'ın ve bekçi Hasan ve bekçi Şevkinin Menemen'de şehit edilişinin 82. Yıldönümünde tüm devrim şehitlerini minnet ve şükranla anıyoruz.

İNANDILAR, DÖVÜŞTÜLER, ÖLDÜLER. BIRAKTIKLARI EMANETİN BEKÇİSİYİZ

Cumhuriyet ve devrimlerin yıkılması, saltanat ve şeriatın yeniden hayat bulması arzusunda olan şeyh esat tarikatının, tekke ve zaviyelerin kapatılması ve şapka inkılabı sonrasında artan rahatsızlıkları menemende gerçekleştirilen irticai eylemin temelini taşımaktadır. Kendini peygamber olarak gören şeriatı geri getireceğini söyleyen ve tehditle zorla halkı ayaklanmaya davet eden gerici grubun vahşetinin 82. Yıldönümündeyiz.

Mustafa Fehmi Kubilay’ın ve bekçi Hasan ve bekçi Şevkinin Menemen’de şehit edilişinin 82. Yıldönümünde tüm devrim şehitlerini minnet ve şükranla anıyoruz. Genç cumhuriyetin gelecek vadeden vatan sevgisiyle kuşanmış asteğmeni Kubilay kendi yurttaşına her ne sebeple olursa olsun silah sıkmama süngü kullanmama şiarıyla hareket etmiş silahına sarılmamış ve bu yüzden derviş Mehmet ve şürekâsınca şehit edilmiştir. Sabah namazından sonra camiden aldıkları yeşil sancağı yola dikip silah zoruyla adam toplayan şeriat bayrağının etrafında dönüp tekbir getirmeyenleri kılıçtan geçirmekle tehdit eden isyancıların torunlarının 82 yıl sonra aynı heveslerle cumhuriyet ve devrimlerinden intikam alma hevesleri devam etmektedir. Gericilerin bu acımasız vahşetine alkışlarla karşılık verenlerin varlığı tarihten bu güne süregelmiştir. Bu gün vatanı bölünürken sessiz kalanların bu vahşete nasıl ortak olduklarının göstergesi, cumhuriyet ve devrimlerinin düşmanı kesimlerin varlığının göstergesi olarak hatırlanması gereken bir gündür. Kubilay olayını bir anda gelişmiş bir öfkenin tezahürü, öfkesine yenilmiş insanların gerçekleştirdiği sıradan bir cinayet olarak göstermeye çalışan kesimler olduğu görülmektedir. Hal bu ki bunun planlı ve bilinçli bir hareket olduğunu biliyor ve unutmuyoruz. Bu vahşetin 82. Yıldönümünde dindar yurttaşlarımızın büyük üzüntü duyduğu bu hadiseyi acıyı tekrar yaşanmaması dileğiyle hep birlikte hatırlıyoruz. Bu anlamlı günde başta, devrim şehidi olarak simgeleşen Kubilay ile arkadaşlarını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun temel niteliklerini, kazanımlarını korumak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, gönül borcu ve minnettarlıkla anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU

                                                                                                                             Giresun Milletvekili

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir