Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4985 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Mayıs 2012 - 18:57

KARAAHMETOĞLU; Giresunda Yaşanan Hes faciasını Meclise Taşıdı

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU Giresunda Yaşanan Hes faciasını Meclise
Selahattin KARAAHMETOĞLU HES inşaatında ölen işçilerimiz ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesinde; Giresunda ÇED raporu olmayan HES inşaatlarını,projelerden kaçının Giresunlu yatırımcı tarafından yürütüldüğünü sordu. Karaahmetoğlu, ülkemizde HES inşaatlarında kaç işçimizin hayatını kaybettiğini, denetimlerin özel müşavir firmalar tarafından mı yürütüleceğini yine Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel EROĞLU'na sordu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

              ağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel EROĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

  Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 

Hidroelektrik Enerji Üretim Tesislerinin inşaatlarına başlanılmadan ÇED raporlarının, inşaat ve işletme aşamalarında oluşacak çevresel, ekonomik ve sosyal etki değerlendirme raporlarının hazırlandığı bakanlığınızın önceki açıklamalarında görülmektedir. Bu tedbirlerin yetersiz kaldığı, projelerin inşaat esnasında geriye dönülemez çevresel felaketlere neden olduğunu, bölge halkından gelen şikayetlerin değerlendirilmediğini gerek basın aracılığıyla gerek şikayetlerini dinlediğim yurttaşlarımdan öğrenmekteyim. Son olarak Giresun İli Dereli İlçesinde yaşanan HES faciası ile 4 yurttaşımız bu denetimsiz, tedbirsiz inşaatlara kurban edildi. İnşaatın ÇED raporunun olmadığını da işçilerimizin ölümünün ardından öğrenme fırsatımız oldu. Bu doğrultuda:

 

1.       Giresun ilinin bütün ilçelerini kapsayan kaç adet Hidroelektrik Enerji Üretim Tesisi projelendirilmiştir, inşaatı devam eden ve işletme aşamasında kaç proje bulunmaktadır?

2.       Giresun İlinde devam eden ya da tamamlanmış projeler içinde Giresunlu yatırımcının yüklenici olduğu kaç HES inşaatı bulunmaktadır?

3.       Bu inşaatların kaçı için ÇED raporu zorunlu tutulmuştur?

4.       HES inşaatlarının denetimi hususunda eksiklikler neden giderilememektedir? Genel Müdürünüzün HES inşaatlarının tümünü denetleme imkanımız yok şeklindeki ifadesi ve denetim görevinin özel şirketlere bırakılması düşüncesi tarafınızdan nasıl değerlendirilmektedir?

5.       Ülkemizde HES inşaatlarında bu güne kadar kaç işçi hayatını kaybetmiştir?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir