Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6270 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Kasım 2012 - 21:55

Karaahmetoğlu; Gümrük Başmüfettişleri Hakkında Soruşturma

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Gümrük Başmüfettişleri Hakkında
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Gümrük Başmüfettişleri Hakkında Soruşturma başlatılmasını soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Esendere gümrük kapısında 400 milyon dolarlık kaçakçılığı ve hayali ihracatı buradan elde edilen paranın terör örgütüne finansman olarak kullanıldığını ortaya çıkaran, gümrük başmüfettişleri Murat Şanlı, Ali Ortapolat ve Ahmet Ünal hakkında soruşturma başlatılmasını soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Karaahmetoğlu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde Esendere gümrük kapısındaki kaçakçılığın akıbetini, soruşturma başlatılan ve yetkileri alınan müfettişler hakkında bilgisi dahilinde bir süreç mi yürütüldüğünü sordu. Karaahmetoğlu Bakandan; kaçakçılığa karşı tedbir almayan bürokratlar yerine yüzlerce milyon dolarlık kaçakçılığı ortaya çıkaran müfettişlerin cezalandırılmasının izahını yapmasını istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü  Gereğince Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı  tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU

    Giresun Milletvekili

Basından takip ettiğimiz üzere Esendere Gümrük Sınır Kapısı’nda 400 milyon dolarlık hayali ihracatı ve buradan elde edilen kara paranın terörün finansmanında kullanıldığını ortaya çıkaran Gümrük Başmüfettişleri Murat Şanlı, Ali Ortapolat ve Ahmet Ünal hakkında soruşturma başlatılmıştır.Bu hususlarda;

1.Başmüfettişlerin gerekli tedbirleri almadıkları gerekçesi ile bakanlık bürokrasisini hedef almaları sonucunda soruşturmaya tabi tutulmaları, yetkilerinin alınması söz konusu mudur?

 2.Kaçakçılığa karşı gerekli tedbirleri almayan Bakanlığınız bürokratlarının yerine devleti ve milletine karşı üstlendiği görevin gereği olarak bunu ortaya çıkarmakla sorumlu müfettişlerin cezalandırılması nasıl izah edilebilir? Bu konuda yürütülen soruşturma bilginiz dahilinde midir? Yoksa bakanlığınız bürokrasisi hizaya getiremediği memurundan intikam hevesiyle mi müfettişlerini cezalandırma ihtiyacı duymaktadır?

3.Gümrük Bakanlığı Bürokratlarının soruşturulması için gerekli izni vermeme nedeninizi de açıklar mısınız?

4.Esendere Gümrük Sınır Kapısında 400 milyon doları bulduğu iddia edilen kaçakçılık soruşturmasının akıbeti konusunda ne düşünüyorsunuz?

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir