Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5872 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Ocak 2013 - 18:37

Karaahmetoğlu İddiaları Meclise Taşıdı

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu İddiaları Meclise
Giresun Üniversitesinde merkezi araştırma laboratuarı kurulumu projesi kapsamında makine techizat alımında usulsüzlük yapıldığına dair iddialar ve belgeler ortaya çıkmıştı. Bu hususta Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu konuyu meclis gündemine taşıdı.

 
KARAAHMETOĞLU; CANİKLİ'NİN KEFİL OLDUĞU REKTÖRLE ÜNİVERSİTE
YÖNETİLMESİ, YÖK'ÜN GÖZ YUMMASI SONUCUNDA ORTAYA ÇIKAN TABLO Giresun Üniversitesinde merkezi araştırma laboratuarı kurulumu projesi kapsamında makine techizat alımında usulsüzlük yapıldığına dair iddialar ve belgeler ortaya çıkmıştı. Bu hususta Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu konuyu meclis gündemine taşıdı.

 Karaahmetoğlu Giresun Üniversitesinin vekaletle yönetildiği dönemde defalarca soru önergeleri ve yaptığı konuşmalarla konuyu gündeme taşımış vekalet süresinin hukuksuzca uzatıldığını belirterek bu dönemde yapılan ihalelerin ve atamaların geçerli olmayacağını belirtmişti. AKP Grup Başkan vekilinin imam hatipten arkadaşım dediği kefil olduğu rektöre yaşanan usulsüz alımlarda ve yaptığı diğer işlemlerde de kefil olup olmadığı da ayrı bir merak konusu olmuştur. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu konu hakkında Başbakanın yanıtlaması istemiyle 9 ocak tarihinde bir soru önergesi verdi. Karaahmetoğlu soru önergesinde yaşanan süreci hatırlatarak sorularını yöneltti. Soru önergesi şu şekildedir:

Giresun Üniversitesi Yükseköğretim mevzuatı yok sayılarak hukuksuzca yaklaşık 2 yıl vekâletle yönetilmiştir. Konu hakkında defalarca soru önergeleri sundum. Ayrıca TBMM Genel Kurulunda konuyu söz alarak gündeme getirdim. Rektörlük görevinin vekaleten altı aydan fazla yürütülemeyeceğine ilişkin Yüksek Öğrenim Mevzuatı yok sayılmış vekil rektörün yürüttüğü görev ile aldığı kararların, bilhassa yaptığı ihalelerin hukuka uygun olmadığını zatıalinize iletmiştim. Partinizin Grup Başkan Vekili NurettinCaniklivekâleten görev yürüten rektör için  “ imam hatipten arkadaşımdır, kendisini yakından tanırım ve her yönüyle kefil olurum” da demiştir.Ardından Giresun Üniversitesine yeni bir rektör atanmıştır ve görevini yürütmektedir.


Geçtiğimiz gün ise Giresun Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarı Kurulumu Projesi kapsamında makine teçhizat alımında usulsüzlük gerçekleştirildiği yönündeki raporlar ve belgeler ortaya çıkmıştır. Merkezi Araştırma Laboratuarı Kurulumu Projesi için makine teçhizat alımında usulsüzlük gerçekleştirildiği yönündeki raporlar ve belgeler basına yansımıştır. Belgelerde “Merkezi laboratuar inşaatı tamamlanmadan söz konusu makine teçhizatının alınmasının, bu alım sırasında proje ekibinde yer alan 13 öğretim üyesinin devre dışı bırakılmasının, Kalkınma Bakanlığı tarafından 84 kalem makine teçhizat için ayrılan 2.832.000,00 TL ‘lik bütçenin sadece 9 kalem malzeme için kullanılmasının, makine teçhizat alımında görev alan akademik personelin karşılıklı olarak birbirlerini sorumlu olarak göstermelerinin, alınan makine teçhizatın Kimya Bölümüne konulmasında Rektörlük Makamından alınmış yazılı bir olurun olmamasının, ayrıca eğer yasal bir bağlayıcılığı olmamasına rağmen sözlü bir olur varsa bunun kimin tarafından verildiğinin net olmamasının, 400 MHz NMR cihazına kurulumu yapılmadan 664.340,00 TL ödenmesinin herhangi bir yasal dayanağa dayandırılmamasının, Merkezi Araştırma Laboratuarında uzman olarak çalışması mümkün olmayan bir öğretim üyesi ve hatta Kalkınma Bakanlığı’na sunulan proje metninde dahi araştırmacı olarak yer almayan başka bir öğretim üyesinin yurtdışına eğitime gitmelerinin, söz konusu eğitime öğretim üyelerinin yasal olmayan bir şekilde (bu durumu söz konusu cihazın teknik şartnamesinde belirterek) ihaleyi alan firma üzerinden gitmeleri, teknik şartnamede tüm masrafların firma tarafından karşılanacağı belirtilmesine rağmen öğretim üyelerinin yevmiye almalarının ve öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve firmalar tarafından sunulan teknik şartnamelerin harfi harfine aynı olmasının” tespit edildiği ve anılan tespit neticesinde ilgililer hakkında idari ve cezai soruşturmanın başlatılması gerektiği belirtilmiştir. 


Bu usulsüzlüklere yaşanan sürece ilişkin olarak


1.Bahsi geçen usulsüzlük ile ilgili belgelerden basına sızmadan bilgi sahibi oldunuz mu? Bu bilgi ve belgelerin doğru olduğunu düşünüyor musunuz?


  2.Belge ve raporlarda bahsi geçen iddialarla ilgili olarak bugüne kadar hakkında işlem yapılan kişiler kimlerdir ve görevleri nedir?


  3.Anılan iddialar ve belgeler hakkında şu ana kadar sonuçlandırılan idari ve cezai bir soruşturma var mıdır? Varsa soruşturmaların sonuçlarını açıklar mısınız?

 

 4.Grup Başkan Vekilinizin rektör vekiline imam hatipten arkadaşı olması münasebeti ile kefil olduğunu açıklaması ile anılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin gerçekleştirilmesine sebep olanları cesaretlendirmesi   söz konusu mudur?


 5.Vekalet süresinindefalarca uzatılması ile bu süreler içinde gerçekleşmiş ihalelerin, vekaleti uzatmakta ısrar edenYÖK’ün ve bu hususta baskı yapan siyasetçilerin bilgisi dâhilinde gerçekleştiğine işaret ettiğini düşünüyor musunuz?


 6.Makine ve teçhizat alımında yaşanan usulsüzlük ile hangi firmalara ve kişilere ne kadar haksız kazanç sağlanmıştır?Üniversite ve kamu bu yolla ne kadar zarara uğratılmıştır, açıklar mısınız?


 7.Bu süreçte vekâleti uzatan YÖK idarecileri üzerinde siyasi bir baskı mı söz konusu olmuştur? Bu hususta da bir soruşturma yürütmeyi düşünüyor musunuz?

 
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir