Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4614 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2012 - 11:34

Karaahmetoğlu İnönü' yü Ölüm Yıldönümünde Andı

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu İnönü yü Ölüm Yıldönümünde
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

           İnönü zaferlerinin mimarı, Mustafa Kemal’in öncülüğünde başlatılan bağımsızlık savaşının önderlerinden rahmetli İsmet İnönü’yü minnet ve şükranla anıyoruz.  İnönü yalnızca cephelerde verdiği mücadeleyle değil diplomasi de gösterdiği üstün başarılarıyla daima sevgi ve saygıyla anacağımız bir liderdir. Cephelerde yüz binlerce Mehmetçiğin kanıyla, canıyla kazandığı topraklarımızı Lozan’da kahramanca korumuş bir siyasetçidir. Genç Türkiye Cumhuriyetinin yeni acılar yaşamaması için 2. Dünya savaşına girmesine mani olmuş sonraki kuşaklara örnek bir diplomasi kahramanıdır. İsmet İnönü olayları mantık ile değerlendiren yolunu buna göre çizen bir liderdir. “Namusluları en az namussuzlar kadar cesaret sahibi olmaya” çağıran İnönü; “Yeni bir dünya kurulur, o dünyada Türkiye yerini alır” yaklaşımıyla emperyalizme meydan okumuştur. İnönü, Atatürk’ün deyişiyle; “Büyük işlerin failidir”. Bazı siyasiler, aydınlar ve tarih yazarları tarafından, bu büyük insan hakkında, kasıtlı olarak; yalan, yanlış ve hatta düşmanca senaryolar üretilmeye devam ediliyor. Ne yazık ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “İkinci Adamı” olarak, ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuş bir zata çamur atanlar Allah’tan bile korkmuyorlar. Hal bu ki kurtuluş umudunun ilk utkuları olan İnönü savaşları kazanılmasıydı, bağımsızlık yolunda onarılması güç felaketler yaşanacaktı. Atatürk’ü “İnönü meydanında yalnız düşmanın değil, ulusun ters dönmüş şansının da yenildiğini” dile getirmiştir.  İnönü savaşları bu gün  yurt ve ulus düşmanlarınca küçültülmeye çalışılırken, zamanın emperyalistlerce bizzat tutulan resmi arşivlerle birlikte “batı” basını, İnönü savaşlarının önemini aynı büyüklükte hafızasına kaydetmiştir. Ama unutulmamalıdır ki “mazlum uluslar” görkemli sonuçları algılayabildikleri için emperyalizm de yenilmez değildir. “Misli görülmemiş bir başarı” nitelemesiyle Atatürk, Lozan Antlaşması’na ilişkin gereken değer ölçütünü gösterirken, yine yıllar sonra bu ülkenin Sevr’cileri ortaya çıkarak; “Zafer mi hezimet mi?” tartışmasını yaratmaktan çekinmemektedir.. Çünkü onlar, Lozan’ı imzalamaktan kaçınan ABD ile “Sevr’in daha iyi olduğunu” öne süren AB’nin günümüzdeki yeni “muhipleri” rolünü üstlenmiştir. Unutulmasın ki vatan hainleri her dönemde olmuştur, lakin büyük ulusumuz, gelecek nesiller, ülkesine tarihine ihanet edenleri, inkâr edenleri de unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle İsmet İnönü’yü bir kez daha rahmetle şükranla anıyoruz. Aziz hatırasının kalbimizde yaşayacağını biliyoruz.

 

                                                                        Selahattin Karaahmetoğlu

                                                                                               CHP Giresun Milletvekili




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir