Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4797 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2013 - 18:39

Karaahmetoğlu; Kamu Hastane Birlikleri Yeni Rant Kapısı

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Kamu Hastane Birlikleri Yeni Rant
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesinde sağlıkta dönüşüm projesi diyerek oluşturulan kamu hastane birlikleri ile yeni bir rant yaratıldığını iktidara yakın kişilerin genel sekreter, başkan ve hastane yöneticisi, başhekim olarak yüksek ücretlerle görevlendirildiğini dile getirdi.

   Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesinde sağlıkta dönüşüm projesi diyerek oluşturulan kamu hastane birlikleri ile yeni bir rant yaratıldığını iktidara yakın kişilerin genel sekreter, başkan ve hastane yöneticisi, başhekim olarak yüksek ücretlerle görevlendirildiğini dile getirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde Karaahmetoğlu aşağıdaki soruları gündeme getirdi:

'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hayata geçirilmiştir. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu hastane birliklerini kurmak, işletmek, faaliyetlerini izlemek, gerektiğinde hastaneleri birleştirmek, ayırmak, nakletmek, kapatmak, hastane ve birliklerin performans değerlendirmelerini yapmak,  personelin atama, nakil, özlük, ücret, emeklilik gibi işlemlerini yürütmek amacıyla geniş yetkilerle donatılmıştır. Fakat toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bu hususta üniversitelerin, sağlık alanında örgütlü sendikaların, meslek örgütlerinin, derneklerin, sosyal güvenlik uzmanlarının görüşleri dikkate alınmamıştır. Hastanelerde kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılarak vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi iddiası ile hayata geçirilen sistem görülmektedir ki hasta ve çalışan memnuniyeti bahanesiyle holding, şirket mantığıyla bir yönetim anlayışına dönüştürülmektedir.

Bu hususlarda:

 

1.Kanun Hükmünde Kararname ile ülkemiz genelinde kaç kamu hastanesi Kamu Hastane Birliklerine bağlanmıştır? Böylelikle kaç kamu hastaneler birliği oluşturulmuş ve kaç genel sekreter, başkan, hastane yöneticisi, başhekim ve başhekim yardımcısı ile sözleşme imzalanmıştır? Eski sistemde hastaneleri yönetmek üzere istihdam edilen personel sayısı, ödenen maaş ve tazminatlarla, yeni oluşturulan sistem ardından sözleşme imzalanan personel sayısı ve ödenen ücretin katlanması nasıl izah edilebilir?

2.Bakanlığınız bünyesinde üst düzey yönetici olarak görev yaparken ya da bakan, milletvekili yakını olan kişilerin genel sekreter, başkan ve hastane yöneticisi olarak görevlendirilerek yüksek maaşlarla sözleşme imzalanması kamuoyunu rahatsız etmeye devam etmektedir. Bu kişilerin daha önceki görev ve makamlarından dolayı aldıkları maaş ve tazminatlarının çok üzerinde maaşlarla sözleşme imzalamaları sağlık emekçilerinin ise daha düşük ücretlerle daha fazla çalıştırılması nasıl açıklanabilir? Sağlık çalışanlarının emeği ile yüksek ücretlerin finanse edilmesi söz konusu değil midir? Yandaşa kıyak maaş bağlamak üzere sağlıkta reform  adı altında yeni bir rant kapısı mı yaratılmıştır?


3.Yeni sistem ile birlikte hastane yönetimini titizlikle yürüten, il sağlık müdürlerinin, hastane idarecilerin uzaklaştırılması, siyasi iktidarın sağlıkta reform adı altında yürüttüğü bir kıyıma örnek değil midir?


4.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı ehliyet, liyakat sahibi olan kişilerin yönetici ve idareci görevlerinden alınarak yerine yüksek ücretlerle iktidara yakın yeni yüzlerce kadro oluşturulması Bakanlığınızın sağlıkta yeni bir rant kapısı yarattığı düşüncesini pekiştirmiyor mu?


5.Hastaları müşteriye ve sağlık emekçilerini köleye çevirmenin adı olan, Kamu Hastaneleri Birlikleri ile kamu hastanelerinin tümünün özelleştirilmesi sürecini ne kadar zamanda tamamlamayı düşünüyorsunuz?

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir