Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6536 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2013 - 18:30

Karaahmetoğlu; Karabörk'lü Kadınları Meclise Tasıdı

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Karabörklü Kadınları Meclise
Cumhuriyet Halk Partİsi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 17 Ocakta TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak yaptığı konuşmada,,,

  CHP GİRESUN MV. S. KARAAHMETOĞLU -
 KARABÖRK KUŞKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KADIN KOOPERATİFİ


   Cumhuriyet Halk Partİsi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 17 Ocakta TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak yaptığı konuşmada yeşil kartlı köylü kadınların kaymakamlığın ısrarı ve desteğiyle kurduğu kalkınma kooperatifine üye olarak ailelerinin geçimine katkı sağlamak için aldıkları hayvanlar yüzünden yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı ve ailelerinde boşanmaya varan huzursuzluğu gündeme getirdi.

 Karaahmetoğlu Karadenizin üç kadın kooperatifinden biri olan Karabörk Kuşköyü Tarımsal Kalkınma Kadınlar Kooperatifinin üyesi kadın girişimcilerin devletin destek sözünü yerine getirmemesi sonucu battıklarını, zaten geçinemeyen yurttaşların hayvanların yiyecek ve bakım masraflarından olsun kurtulmak için pazara çıkardıklarını 2 bin lira dahi etmediğini gördüklerini fakat  şimdi her birinin ikeşer hayvandan 12 bin lira devlete borçlu olduğunu ve ailelerinin de bu yüzden dağılma noktasına geldiğini belirtti.

Karaahmetoğlu konuşmasında milletvekillerine yaşanan trajik öyküyü anlattı:

" Sayın Başkan, Giresun’un Çanakçı ilçesinde Karabörk Kuşköyü Tarımsal Kalkınma Kadınlar Kooperatifi Karadeniz Bölgesinde kurulu bulunan üç kadın kooperatifinden biridir. Söz konusu kooperatifin kurulması aşamasında ilçe kaymakamının önemli katkıları olmuştur.


Proje kapsamında yeşil kartlı 23 bayan üyeye 2’şerden kırk altı süt ineği verilmiştir. Bir yıllık yem verileceği, veteriner hizmetlerinin ücretsiz olacağı, tankerlerle sütün toplanarak satılması yönünde desteğinin sağlanacağı, sığırların bedelinin iki yıl ödemesiz beş yılda taksitlerle yapılacağı vaat edilmiştir. Bunların hiçbiri yerine getirilmediği gibi, zaten yeşil kartlı olup, geçimini sağlayamayan bu yurttaşlarımız hayvanlara bakamaz hâle gelmiştir. Bugün pazarda 2.000 lira etmeyen sığırlardan devlet geriye, 2 inek için 12.000 lira istemektedir.


Vaat edilen veteriner hizmetlerinin hepsini cebinden karşılayan bayan yurttaşlarımız kalkınmak için kooperatife üye olup devletin kendilerini desteklediğini zannederken ekonomik olarak batmakla kalmamış, ailevi sorunlar yaşayarak boşanma aşamasına kadar gelmiştir. Teşekkür ederim. "




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir