Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5180 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Haziran 2012 - 10:13

KARAAHMETOĞLU-KKKA Hastalığı Tedavisinde Durum ve Hastalığın yayılmasına İlişkin Alınan Tedbirler

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU-KKKA Hastalığı Tedavisinde Durum ve Hastalığın yayılmasına İlişkin Alınan
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ'ın sözlü olarak, ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi vermiştir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, tedavisi ve hastalığın yayılmasına yönelik bahsi geçen bakanlıkların tedbirlerini, Giresun ilimizde ve hastalığın sıkça görüldüğü Kelkit Havzasında yer alan ilçelerimizde alınan tedbirleri TBMM Başkanlığına 1 Haziran 2012 tarihinde vermiş olduğu soru önergeleriyle ilgili bakanlarımıza sormuştur.

KKKA Hastalığı Tedavisinde Durum ve Hastalığın yayılmasına İlişkin Alınan Tedbirler-CHP GİRESUN MV. SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU


Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ'ın sözlü olarak, ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER'in  yazılı olarak yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi vermiştir. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, tedavisi ve hastalığın yayılmasına yönelik bahsi geçen bakanlıkların tedbirlerini, Giresun ilimizde ve hastalığın sıkça görüldüğü Kelkit Havzasında yer alan ilçelerimizde alınan tedbirleri TBMM Başkanlığına 1 Haziran 2012 tarihinde vermiş olduğu soru önergeleriyle ilgili bakanlarımıza sormuştur.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

              Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

                     Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 

 

Bilinçsiz ilaçlama ile kene ile beslenen yüzlerce tür canlının yok edildiği ve ekolojik denge ve besin zincirinin bozulduğu hatta 150’den fazla kimyasal ilaca karşı kene türlerinin direnç geliştirdiği bu hususta çalışma yürüten bilim adamlarımızca dile getirilmektedir. Hatta orman ve tarım alanlarında aşırı ve bilinçsiz avcılık neticesinde kenelerle beslenen kuş türlerinin azaldığı ve yok edildiği dile getirilmektedir. Kenelerin yayılmasında etkili olan iklimsel koşullar, ekolojik koşullar ve beslenme zinciri gibi şartların etkilerinin değerlendirilmesi gerektiği belirtilmektedir.

1. KKKA virüsü taşıyan kenelerin yaygınlaşmasına neden olduğu iddia edilen koşullar ve nedenleri araştırılmakta mıdır? Bu hususlarda tedbirler alınmakta mıdır?

2. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşıyan keneler ile mücadele konusunda, Üniversitelerimizin Ziraat ve Veteriner fakültelerinin geliştirdiği projeler dikkate alınmakta ve desteklenmekte midir?

3. Kelkit havzasında bulunan il ve ilçelerimizde yoğun olarak görüldüğü belirtilen hastalık taşıyan keneler ile önümüzdeki yaz ve sonbahar mevsimi süresince mücadele etmek üzere alınan tedbirler nelerdir?

3. Giresun ilimiz Kelkit havzasında yer alan ilçelerimizde de yeterli tedbir alınmış mıdır?

4. İlkbahar’dan hasat dönemi sonuna kadar aylarca tüm zamanını fındık bahçeleri ve harmanlarında geçirecek üreticimizin, bulunduğu ilçelerde KKKA virüsü taşıyan kene türü olup olmadığı araştırılmakta mıdır? Bu kesimlerdeki vatandaşlarımız ve üreticilerimiz bilgilendirilmekte midir?

 

.                 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

              Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

              Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 

 

 

                    Yaklaşık 10 yıldır Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile mücadele eden ülkemiz bu virüsün neden olduğu ölümlerin her yıl artması neticesinde yeterli tedbir alınamadığı görüntüsü vermektedir. Vatandaşlarımız çalışmak üzere tarla ve bahçelerine, dinlenmek eğlenmek üzere piknik alanlarına gidemez hale gelmiştir.

1. KKKA hastalığının tedavisi hususunda gelinen aşama nedir?

2. KKKA’ nın ciddi seyrettiği hastalarda erken müdahale önemli midir? Önemli ise hastalığın sıkça görüldüğü bölgelerimizde bulunan sağlık kurumları yeterli tedavi imkanına sahip midir? Bu illerimizde bulunan hastanelerin, hastalığın tedavisinde kullanılan cihaz ve teçhizatlar yönünden yeterli olup olmadığını söyler misiniz?                                

                   



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir