Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5318 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Mart 2012 - 18:54

KARAAHMETOĞLU' ndan Fiskobirlik Çağrısı

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU ndan Fiskobirlik
Giresun Milletvekilimiz Selahattin KARAAHMETOĞLU Fiskobirliğin mevcut durumundan kurtulabilmesi için yeni bir kararname hazırlanması gerektiğini belirterek iktidar partisi temsilcilerini Fiskobirliğe sahip çıkmaya çağırdı. Sayın Milletvekilimizin konu ile ilgili basın açıklaması

Bakanlar Kurulunun 26.05.2011 tarihinde 2011/1812 sayılı “ Toprak Mahsulleri Ofisi Stoklarındaki Fındıklardan Yağlık Olarak Kullanılmak Üzere Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine Satış Yapmasına Dair Karar” Resmi Gazetenin 11 Haziran 2011 tarih 27961 sayılı  nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yalnızca yağ  imalatında kullanılmak üzere 50.000 ton kabuklu fındığın 2500 tonluk partiler halinde Fiskobirliğe satışıyla görevlendirilen Toprak Mahsulleri Ofisinin stoklarındaki fındık yine bu şekilde değerlendirilecek üretici aleyhine piyasaya olumsuz bir etkisi de olmayacaktı. Seçim öncesi döneme denk gelen bu süreçte Başbakan yaptığı açıklamada Fiskobirliğin borçlarını böylelikle ödeyeceğini yine AKP Grup Başkanvekili Nurettin CANİKLİ de gelişmeyi Fiskobirlik çalışanlarına müjde olarak duyurmuş Fiskobirliğin çiftçilere, bankalara  tüm borçlarının silineceğini, verdikleri sözün gereği olarak mali anlamda kurtulmuş birliğin piyasanın düzenleyicisi olarak baş aktör olacağını belirtmiştir.

Ekonomik sorunlardan kurtulması , yeniden ayağa kalkması için bir kararname hazırladıklarını belirten Canikli ve iktidar partisi yetkilileri hazırlanan Bakanlar Kurulu kararının ardından yaşanan hayal kırıklığını kendilerine dert etmemişlerdir. Çünkü atı alan üsküdarı geçmiş, seçim olmuş ve Giresunlu seçmende yaratılan umut ve beklentinin bir hayal kırıklığına dönüşmesinin artık zararı olmayacaktır. Her biri hayal ürünü, çalıntı vaadler olan mega projeler gibi Fiskobirliğin de artık canı cehennemedir. Çünkü ihtiyaç duydukları tek şey seçim dönemlerinde sandıktan çıkan sonuçtur.

Kendilerine  söz verilen kararnamenin hayata geçmediğini Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı defalarca  belirtmiş düzeltilmesi için çaba sarfetmiştir. Ama o da iktidar partisi milletvekillerinin gazabından kurtulamamıştır. Bugün geldiğimiz noktada seçim öncesi şovlarıyla Fiskobirliğin sahibi gibi davranan sözler veren iktidar temsilcileri sanki üzerine düşen görevleri yapmış gibi yönetimi suçlayarak işin içinden sıyrılma gayreti içindedirler. İktidarın görevi şikayet etmek çözüm üretmektir.

Bizler kendine yakın bir yönetimin göreve gelmesi hususunda çaba sarf eden ve istediğini elde eden iktidar partisinden sorumluluğun gereğini yerine getirmesini acil çözüm bekleyen soruna sahip çıkmasını beklemekteyiz. Fındık üreticisinin gözbebeği bir kurumun kamuoyunda yönetimi hedef alınarak itibarsızlaştırılması karalanması sürecine hiçbir zaman ortak olmadık ve olmayacağız. Fabrikası, gayrimenkulleri bir bir satılmış Entegre Fındık İşleme Tesisleri atıl duruma terk edilmiş birliğin Hazine Müsteşarlığında nasıl bir lobi faaliyeti neticesinde, hangi çıkar gruplarının tesiri ile çıkarılan kararname sonrası iflasa terk edildiğini tahmin etmekteyiz. Bu işbirliğine alet olanların şimdi sorumluluktan kurtulma gayreti ile suçlu aramaları kabul edilemez. İktidarın Fiskobirliği kurtaracak yeni bir kararname hazırlaması Giresun’ a olan borcudur. TMO’nun elinde bulunan stok fındıkları vakit geçirmeden önceki kararnamede belirtilen fiyattan Birliğe satışı ile görevlendirilmesi ve Fiskobirliğin bunu istediği biçimde değerlendirerek kazanç sağlayıp borçlarını ödemesi, çalışanlarının işsiz kalmasını önlemesi bir tarafa yeniden istihdam sağlaması bile mümkündür.

Piyasaya fındık sürerek 8 lira seviyesindeki fındığın 6 lira seviyelerine inmesine neden olan TMO’nun stoklarındaki fındıkların bu şekilde değerlendirilmesi üreticinin aleyhine bir durum ortaya çıkarmayacaktır. Mevcut piyasa durumu gelecek sezona ilişkin rekolte tahminleri dikkate alındığında, TMO’nun stoklarını değerlendirmesinin güç olduğu da görülmektedir. Tüm bu nedenlerle yeni bir kararnamenin acilen, vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesi gelinen süreçte Fiskobirlik için büyük önem taşımaktadır.


Saygılarımla. Selahattin KARAAHMETOĞLU





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir