Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6769 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Eylül 2011 - 15:38

Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu ndan Soru
CHP Giresun Mv. Selahattin Karahmetoğlu'nun üreticilerin tarım kredi koperatiflerine ve ziraat bankasına olan borçları ile ilgili olarak TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesi verdi.

TBMM BAŞKANLIĞINA 
 

      Aşağıdaki sorumun Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 
 
 
 

                                          Selahattin KARAHMETOĞLU

                                                Giresun Milletvekili 

     TC Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından üreticilere kullandırılan kredilerin yeniden yapılandırılması neticesinde çiftçimiz bir nebze de olsa rahatlamıştır. Fakat endüstriyel tarım neticesinde oluşan ekolojik dengesizlik, doğaya verilen zarar, tarım topraklarının amaç dışı kullanılması ve küresel ısınma sonucunda ortaya çıkan kuraklık tehlikesi maalesef ülkemiz tarımını ve Karadeniz Bölgesi fındık üretimini de olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Ülkemizin iklim şartlarında sıklıkla görülen kuraklık, don, aşırı yağış nedeniyle de fındık üreticisinin son derece mağdur bir duruma düştüğü malumunuzdur. Her yıl artan girdi maliyetleri tarımsal ilaç ve gübrelerdeki artışları da düşününce özellikle Giresun çevresinde geçiminin tamamını fındık ile karşılayan üreticinin fındık rekoltesinde ki düşüşle birlikte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödeyebilme imkanı kalmamıştır. Bu nedenle;

      1.Üreticilere kullandırılan tarımsal kredilerin yeniden yapılandırılması yönünde kanuni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

     2. 2004 don afetinden sonra ödenmesi kararı verilen daha sonra bütçe kanunu marifetiyle ödeme imkanı tamamen ortadan kaldırılarak  afet yardımı alamayan Giresunlu üretici sayısı ne kadardır? Bu üreticilerimizin alamadıkları yardım miktarı ne kadardır?

     3. Ödenmeyen bu afet yardımlarının birikmiş yasal faizleri ile ödenebilmesi imkanını sağlayacak yasal bir düzenleme yapmayı  düşünür müsünüz?

     4. Tarım bütün gelişmiş ülkelerde desteklenirken ve bütçe kaynaklarıyla üretimin artması için fonlanırken söz konusu fındık olduğunda hükümetinizin halen piyasacı bir anlayışa sahip olması nasıl izah edilebilir?

     5. Dünyanın en kaliteli fındığını üretmekte olan Giresun üreticisinin fındık üretiminden koparılması, bahçelerini mecburen terk etmesi tehlikesine karşı bir tedbir almak hükümetinizin gündeminde var mıdır?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir