Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4515 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Mart 2013 - 10:29

Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu ndan Soru
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 27 Martta TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde kurak bir yaz beklentisi göz önüne alınarak tarımsal faaliyetler için Tarım Bakanlığının aldığı tedbirleri gündeme getirdi.

SICAK BİR YAZ GELİRKEN TARIMSAL FAALİYETLER İÇİN İHTİYAÇ DUYULAN SULAMA SİSTEMLERİNİN MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ KAPSAMINA ALINMASI İÇİN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANINA SORU ÖNERGESİ

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 27 Martta TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde kurak bir yaz beklentisi göz önüne alınarak tarımsal faaliyetler için Tarım Bakanlığının aldığı tedbirleri gündeme getirdi. Karaahmetoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması için verdiği soru önergesinde Bakanlığın üreticilere sulamaya ilişkin bir desteği olup olmayacağını, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliği kapsamına sulamaya ilişkin sistemlerin de dâhil edilmesinin söz konusu olup olmadığını sordu. Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu soru önergesinde şu hususları TBMM gündemine taşıdı:

 Kış mevsiminde yağmur ve kar yağışı özellikle bazı bölgelerimizde az ve yetersiz düzeyde olmuştur. Tarım yapılan toprak ve arazilerimizin kurak bir yaz beklentisi de göz önüne alındığında yeterince su depolayamadığı belirtilmektedir. Konunun uzmanları bu yönde ciddi bir tehdit oluştuğunu belirtmektedir. Bu konuda,

1.Sulama ihtiyacı olan tarım arazilerinde çiftçilerimizin tedbir alınması yönünde talepleri ile havuz, su deposu, sulama sistemleri kurma taleplerine ilişkin Bakanlığınızın bir desteği söz konusu mudur? Kurak bir yaz ihtimaline karşın Bakanlığınız ne gibi tedbirler almakta, nasıl bir eylem takvimi oluşturmaktadır?

2. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliği kapsamına sulamaya ilişkin sistemlerin de dâhil edilmesi söz konusu olabilir mi?

   GİRESUN'UN KÖYLERİNDE SU SORUNU YAŞANMAMASI İÇİN YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER HAKKINDA SORU ÖNERGESİ

 

                   Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlamasını isteyerek Meclis Başkanlığına sunduğu ve Giresun'un her ilçesi için ayrı ayrı verdiği 15 soru önergesinde sağlıklı içme suyu ile tarımsal faaliyetlerde kullanılan suyu olmayan ya da  yetersiz olan, deposu olmayan ya da ihtiyacı karşılamayan köylerimizi gündeme taşıdı. Her ilçemiz için ayrı bir soru önergesi veren Karaahmetoğlu bu konuda ihtiyacı  olan köylerin eksiğini giderecek çalışmalar yürütülüp yürütülmediğini ve 2013 bütçesinden bu faaliyetler için ayrılan kaynağın ne kadar olduğunu sordu. Karaahmetoğlu soru önergesinde İçişleri Baknı Muammer Güler'e şu soruları iletti:

          Sıcak ve kavurucu bir yaz yaşanacağı meteoroloji uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Giresun ilinde de sağlıklı içme suyu bulunmayan, su şebekesi yetersiz, içme suyu deposu bulunmayan, eski ya da yetersiz, hijyenik koşullara uymayan bir çok köy bulunmaktadır. Ayrıca tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü ilçelerimizde de sulama suyu, kanalı yetersizliği söz konusudur. Hes inşaatlarının devam ettiği ya da işletme aşamasında olan ilçelerimiz de ise tarımsal sulama ve hayvancılık için ihtiyaç duyulan su bu işletmelerin kontrolünde olup, susuz bir köy, belde, ilçe tehdidi ile karşı karşıya bulunmaktayız. Bu hususta:

1.   1.Giresun ili ….  ilçemizde, sağlıklı içme suyu bulunmayan, içme suyu deposu bulunmayan ya da yetersiz olan, tarımsal amaçlı kullanılan suyun yetersiz olduğu, sulama kanalı ihtiyacı olan köylerimiz hangileridir?

2.  2. Bu ilçemizde içme suyu ve tarımsal faaliyetler ile hayvancılığa dönük su ihtiyacını giderecek çalışmalar nelerdir? 2013 bütçesinden bu faaliyetler için ayrılan, aktarılan kaynak ne kadardır?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir