Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5346 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Mayıs 2012 - 18:51

KARAAHMETOĞLU' nun Kürtaj' la İlgili Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLU nun Kürtaj la İlgili Soru
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Sayın Başbakanın ve Sayın Sağlık Bakanının kürtaj hakkındaki açıklamalarına ilişkin TBMM Başkanlığına 31 mayıs 2012 tarihinde vermiş olduğu ve 3914 sayılı soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

              ağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

             Selahattin KARAAHMETOĞLU

                        Giresun Milletvekili

 

 

 

 

Sizin ve Sağlık Bakanınızın son açıklamaları ve karşı görüşler kamuoyunu meşgul etmekte, birçok yurttaşımızın cevap aradığı sorulara ise yanıt beklemektedir. Bu hususlarda:

1. Cinsel istismar, tecavüz vakalarındaki yıllara göre artış hususunda yeterli bilgi sahibi değil misiniz?

2. İstemeden dünyaya getirmek yerine, bebeklerini hamileliğin henüz başında sonlandırmak isteyen anneler ya da ailelerin niçin buna lüzum gördüğü yönünde istatistiki bir araştırma yapılmış mıdır?

3. Doğurganlık oranının en düşük ve en yüksek olduğu iller ve bölgeler tespit edilmiş midir? Doğurganlık oranının en yüksek olduğu doğu şehirlerde ailelerin gelir düzeyi, eğitim düzeyi, yaşam kaliteleri ile diğer sosyolojik dinamikler, doğurganlık oranının düşük olduğu gelişmiş batı illerindeki yurttaşlarımıza göre nasıldır?

4. Açlık sınırının altında yaşayan bebek ve çocuk sayısı hususunda istatistikler var mıdır? Bu hususlar açıklamalarınız ve görüşlerinizden önce dikkate alınmış mıdır?

5.Gelir düzeyinin düşüklüğü, mutsuz bir evlilik,  madde bağımlılığı, genç evlilik, akraba evliliği, gelecek kaygısı gibi bir çok nedenle çocuklarını dünyaya getirmek istemeyen ailelerin,  dünyaya getirdikleri çocukların sosyal devlet anlayışı gereği güvenli, sağlıklı, eğitimli bir şekilde topluma kazandırılmaları, ileride birer suçlu olarak topluma karışmamaları için devletimizin yeterli imkanı sağladığını söyleyebilir misiniz?

6. Gerekirse devlet bakar diyen bakanınıza katılıyor musunuz? Devletin başındaki biri olarak, bakmak zorunda olduğunuz binlerce bebek ve çocuğun sokaklarda dilenci olduğundan, istismarcı sokak satıcıları ve mafyanın elinde perişan bırakıldığından, ailelerinin yanında olup şanslı olanların binlercesinin de açlıkla mücadele ettiğinden haberdar değil misiniz?

7. Ailesinden, kendi öz anne ve babasından işkence ve şiddet görerek hayatını kaybeden bebeklerin, yaşam hakkı ve güvencesi de bu devlet değil midir? O halde her gün her hafta ülkemizin bir köşesinde yenisi yaşanan trajedileri, acıları içimiz sızlayarak yaşamak durumunda neden kalıyoruz? Bu konuda yeterli tedbir niçin alınamıyor?

 

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir