Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5476 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Şubat 2013 - 10:47

Karaahmetoğlu Tirebolu Balıkçı Barınağını Sordu

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Tirebolu Balıkçı Barınağını
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesiyle Tireboluya yapılacak limanı gündeme getirdi.

TİREBOLU BALIKÇI BARINAĞININ LİMANA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANINA SORU ÖNERGESİ

  Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TBMM Başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesiyle Tireboluya yapılacak limanı gündeme getirdi.

Karaahmetoğlu, Tirebolunun turizm potansiyelini yok etme tehlikesi taşıyan projenin durumunu, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün projeyi hangi gerekçelerle onayladığını, değerlendirme raporunu sordu. Ayrıca projeyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğünden  ÇED raporu istenilip istenilmediğini, projenin yasalara ve mevzuata uygunluğu ile Tirebolu belediyesi ve Kültür varlıkları bölge kurulu ve DOKA'nın konu ile ilgili görüşlerini bakanlığın dikkate alıp almadığını yanıtlamasını istedi. Karaahmetoğlu soru önergesiyle şu görüşleri ve soruları TBMM gündemine taşıdı:

Tirebolu Balıkçı Barınağı Liman haline getirilmesi için Giresun Valiliğinin talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünden onay alındığı görülmektedir. Tirebolu Doğu Karadeniz Bölgesinde turistik yatırımların yapılabileceği ilçelerimizin en başında gelmektedir. Turizm potansiyelinin geliştirilerek turizm merkezi olması planlanan,  yatırımların öncelikle bu alanda değerlendirileceği bir ilçemizdir. Tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan Tirebolu St. Jean kalesinin bulunduğu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından belirlenen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kabul edilen, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen, Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan, turizm master planında gelecekte Karadeniz’in en önemli turistik potansiyele sahip ve plajları,  sahili, koyları ile görkemli bir ilçemizdir. Daha önceleri de ilçemize tersane yapılması girişimleri ve Karadeniz oto yolunun Tirebolu koyunu ve sahilini yok etmesi tehlikesi ortaya çıkmış, aynı hataya düşülmesine mani olunmuştur. Bu defa Tirebolu Balıkçı barınağının limana dönüştürülerek geri dönülemez yıkıma neden olması söz konusudur. Bu hususlarda:

1.Tirebolu ilçemizin turizm potansiyelinin yok olmasına neden olabilecek bir proje ile ticari bir limana dönüştürülmesi sizce doğru mudur?

2.Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün bu projeyi onaylamasının nedenlerini açıklar mısınız? Genel Müdürlüğünüzün proje onayına ilişkin değerlendirme raporu var mıdır?

3.Bu hususta Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğünden ÇED raporu istenmiş midir ya da istenilecek midir?

4.Tirebolu balıkçı barınağının limana dönüştürülmesi projesi, Arkeolojik yapıların kültürel çevre ve varlıkların kullanımı ve korunma koşullarını düzenleyen mevzuata ve ilgili yasalara uygun mudur?

5.Tirebolu Belediyesinin, Trabzon Kültür Varlıkları Bölge Kurulunun, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının ve sivil toplum örgütlerinin bu husustaki görüşleri ve uyarıları dikkate alınmış mıdır? Bakanlığınız bu kurumların böyle bir projeye yönelik düşüncelerini alacak mıdır?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir