Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4048 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Mart 2013 - 11:02

Karaahmetoğlu, Türkiye'den Suriye'ye silah sevkiyatı

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu, Türkiyeden Suriyeye silah
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 2012 eylül ayında verdiği soru önergesinde Suriyedeki muhalif güçlere yapılan silah sevkiyatını sormuş ve Dışişleri Bakanı krizi derinleştirecek böyle bir tutum izlenmesinin söz konusu olmadığını belirterek yanıtlamıştı.

  SURİYEYE SİLAH SEVKİYATI ÜLKEMİZ ÜZERİNDEN YAPILIYOR

          Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 2012 eylül ayında verdiği soru önergesinde Suriyedeki muhalif güçlere yapılan silah sevkiyatını sormuş ve Dışişleri Bakanı krizi derinleştirecek böyle bir tutum izlenmesinin söz konusu olmadığını belirterek yanıtlamıştı. Uluslararası kamuoyunda bu tartışmalar artarak devam ederken Suriye ve İran'ın ülkemizi bu konuda uyardığına da sıkça tanık olunmaktadır. Selahattin Karaahmetoğlu silah sevkiyatının son dönemde artışına ilişkin cevap bekleyen soruları Başbakan Recep Tayyip Erdoğana yöneltti. 25 Martta TBMM Başkanlığına Suriyeye silah sevkiyatı ile ilgili soru önergesi şu şekildedir:                                                                     

24 Eylül 2012 tarihinde vermiş olduğum soru önergesinde,  Suriye’de muhalif güçlere lojistik destek sağlandığını belirten açıklamalarınız ardından, ülkemizin Suriye’de muhalif gruplara silah sevkiyatı yaptığına ilişkin ve bu sevkiyatın da ülkemiz üzerinden yapıldığına yönelik vahim iddiaları sormuştum. Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ise 18 Mart 2013 tarihinde soru önergemize verdiği yanıtta, Suriye’de ki krizin en kısa sürede çözümlenmesi için ülkemizin bölgesel ve uluslar arası çabalara barışçıl yaklaşımla aktif şekilde katıldığını, krizi derinleştirecek böyle bir tutum izlemesinin söz konusu olmayacağını belirten bir cevap vermiştir. Şimdi ise, New York Times gazetesi, Ankara Esenboğa Havalimanında Suudi Arabistan, Katar, Ürdün askeri kargo uçaklarıyla CIA ve Türkiye’nin organizasyonu ile askeri silah ve teçhizatın Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiği haberleri basında yer almaktadır. Bunun yanında, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nden Hugh Griffiths yaptığı açıklamada 3500 ton kadar askeri teçhizatın Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderildiğini belirtmektedir. 'Suriye'nin geleceğini paylaşmak için bir yarış' yorumu yapılan haberde Katar'dan yapılan son teslimatın bu pazar Esenboğa Havalimanı'na indiği belirtilmektedir. Suriye de savaşın uzamasının özellikle Arap devletlerinde sabırsızlığa neden olduğu belirtilirken, 2012 kış aylarından bu yana yoğunluk kazanan sevkiyatın ardından muhaliflerin Humus’u kuşattığı ifade edilmektedir. Bu hususlarda:


1.    Bu ciddi iddialar karşısında Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü dışında bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?


2.   Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün uçaklarının Suriye de ki olayların başlangıcından bu yana ülkemiz havalimanlarına iniş ve kalkışlarının sayısını nedir?  Bu uçaklardan kaçı kargo uçağıdır? Bunların içinde askeri kargo uçağı bulunmakta mıdır? Bulunuyorsa taşıdıkları malzemenin niteliği nedir? Bunların arasında, askeri malzeme, teçhizat benzeri hangi kargolar bulunmaktadır?


3.   26 Nisan ve 4 Mayıs tarihleri arasında yine Katar Emirliğine ait uçakların Ankara Esenboğa Havalimanına 6 kez iniş yaptığı iddiası doğru mudur? Bu uçaklarda hangi kargoların bulunduğunu açıklar mısınız? Katar Emirliğine ait uçakların Suriye Krizinin başlangıcından bu yana Ankara Esenboğa havalimanı ile diğer havalimanlarına kaç kez iniş yaptığını belirtir misiniz?


4.   Ülkemizin Suriye’de süren savaşta taraf olduğu, özellikle Suriye, İran tarafından dile getirilmektedir. Bu vahim iddialar, bu devletlerin ülkemizi zan altında bırakan sözleriyle örtüşmektedir? Uluslar arası kamuoyunu ve vatandaşlarımızı bu kirli sürece ülkemizin taraf olduğu şüphesinden kurtaracak bir açıklama hükümetinizin görevi değil midir?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir