Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5217 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Ağustos 2012 - 19:57

Karaahmetoğlu; Ülkemizin Dostları yalnızca Katar ve Suudi Arabistan mı?

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlu Ülkemizin Dostları yalnızca Katar ve Suudi Arabistan
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Suriyedeki gelişmeler ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 28 Ağustosta 2 soru önergesi vermiştir.

KARAAHMETOĞLU; Ülkemizin Dostları yalnızca Katar ve Suudi Arabistan mı? Hükümet El Kaideyi terör örgütü olarak kabul etmiyor mu?

 Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Suriyedeki gelişmeler ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 28 Ağustosta  2 soru önergesi vermiştir.

Emperyalist devletlerin hizmetinde olan terör örgütlerinin son dönemde itibarının arttığını belirten Karaahmetoğlu El Kaide örgütünün ve mensuplarının terör örgütü üyesi olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini sormuştur. Diğer soru önergesinde ise bölge ülkelerinden dostane ilişkiler yürüttüğümüz Katar ve Suudi Arabistan dışında bir ülke olup olmadığını sormuştur. Bu ülkelerin de batılı güçlerin her daim piyonu olduğunu belirten Karaahmetoğlu  iki ülke ile yakın dostluğumuzun uluslararası ilişkilerde saygınlık ve itibarımızı nasıl etkilediğini sormuştur


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.

 Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

 Suriye de rejim güçlerine karşı sözde demokrasi mücadelesi veren muhalif güçlere desteğinizi esirgemiyorsunuz. Batı emperyalizminin hizmetinde olan her güç mazlum halklar tarafından değil fakat emperyalist devletler gözünde itibarını artırma fırsatına kavuşmuştur. Özgür Suriye ordusu adı altında Suriye Ordusu ile savaşırken öldürülen El Kaide mensuplarının terör örgütü üyesi olduğunu kabul ediyor musunuz? El Kaide sizce artık terörist bir örgüt olmaktan çıkmış mıdır?


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.

 

 

Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

 

Tunus, Mısır, Yemen ve Libya’nın aralarında bulunduğu Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde birçok rejimin devrilmesine neden olan isyanlar en son Suriye de birçok Müslüman’ın birbirini katlettiği sürece dönüşmüştür. Özgür Suriye ordusu adı altında rejime karşı savaşan, Katar ve Suudi Arabistan’ın finanse ettiği güçlerin ülkemiz tarafından eğitim, lojistik destek gördüğü, silahlandırıldığı iddiaları uluslar arası saygınlığımız ve ulusal güvenliğimizi yok etmektedir.

Bölgemizde Katar ve Suudi Arabistan dışında dostane ilişkiler yürüttüğümüz başka ülke var mıdır?Amerika ve batı emperyalizminin bölgedeki iki piyonu olarak kabul edilen uluslar arası saygınlığı ve itibarı olmayan bu iki ülkenin yakın dostlarımız olması uluslar arası ilişkilerde bize saygınlık ve itibar kazandırmakta mıdır?

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir