Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4792 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2012 - 19:00

KARAAHMETOĞLU''Kanser hastası çalışanına SGK'nın yaptığı haksızlık''

Büyüt
Küçült
KARAAHMETOĞLUKanser hastası çalışanına SGKnın yaptığı
Selahattin KARAAHMETOĞLU Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına SGK Personeli iken ölümcül bir hastalıkla mücadele eden ve roporlu olduğunun bilinmesine rağmen hastalığının en ileri safhasında İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne görevlendirme yazısı ile kurumunca cezalandırılan yurttaşımızın uğradığı haksızlığı sordu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

Selahattin KARAAHMETOĞLU

         Giresun Milletvekili

 

Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığında memur olarak görev yapan Sakin Çetin isimli vatandaşımız 2010 yılında başlayan rahatsızlığı nedeniyle önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, sonrasında ise Sağlık Bakanlığı Ankara Onkoloji ve Araştırma Hastanesi’nde Metastatik Nazofarenks Karsinom tanısı ile tedavi görmüştür. 2011 yılı süresince sağlık kurulu raporları ile üç sefer 90’ar günlük istirahatler almıştır. Son olarak 05.03.2012 tarihinde sağlık kurulu oy birliği ile 90 günlük rapor kullanan Sakin Çetin 26.04.2012 tarihinde hastalığının ilerlemesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Rahatsızlığının en ileri döneminde, ölümünden bir ay kadar önce, 23.03.2012 tarih 5767258 sayılı kurumundan gelen yazı ile İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü emrine görevlendirildiğini öğrenmiştir. Kendisi ve ailesinin psikolojik ve moral desteğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, yıllarca hizmet ettiği kurum tarafından, devlet tarafından ayrıca cezalandırılan Sakin Çetin bu gelişmeden bir ay kadar sonra hayatını yitirmiştir.

Ölümcül hastalığa yakalanan yurttaşımızın tedavisi süresince Sosyal Güvenlik Kurumu adına hiçbir yetkili tarafından ziyaret edilmemesi, tedavisi devam ederken başka bir ile görevlendirilmesi, hatta ölümünden sonra ailesine başsağlığı dileğinin bile çok görülmesi sizce de bir insan hakları ihlali ve insanlık ayıbı mıdır?Kullandığı raporlar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına iletilen Sakin Çetinin hastalığının en ileri safhasında başka bir ile tayinini çıkaran zihniyet, 2002 yılından bu yana kamu yönetiminde uygulamaya sokulan politik, ideolojik kin ve öfke anlayışın bir sonucu değil midir? Değilse Sosyal Güvenlik Kurumu hangi gerekçe ile ölümcül bir hastalıkla mücadele eden çalışanını tedavi gördüğü bir ilden başka bir ile sürgün etmeyi uygun görmüştür?Sakin Çetini başka bir ile görevlendiren kişilerin, onun hastalığı ile psikolojik olarak mücadele etme imkanını gasp ettiğini ve ölümünü hızlandırdığını düşünüyor musunuz? Bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?Yurttaşımızın ailesinden gerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, gerek Bakanlığınız adına özür dilemeyi düşünür müsünüz?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir