Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8158 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2012 - 18:32

Karaahmetoğlu'ndan, Bakan Eker'e Fındık Sorusu

Büyüt
Küçült
Karaahmetoğlundan, Bakan Ekere Fındık
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e sözlü olarak yanıtlaması istemiyle 27 kasım tarihinde verdi.


FINDIK ALAN BAZLI DESTEKLEME ÖDEMELERİ HASAT ÖNCESİ YA DA HASAT DÖNEMİNDE YAPILSIN
 Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e sözlü olarak yanıtlaması istemiyle 27 kasım tarihinde verdiği soru önergesinde fındık alan bazlı destekleme ödemelerinin hasat öncesi ya da hasat döneminde yapılmasına dair bir çalışma olup olmadığını sordu. Karahmetoğlunun soru önergesi şu şekildedir:

Selahattin KARAAHMETOĞLU

        Giresun Milletvekili



Fındık üreticileri için önümüzdeki yıl alan bazlı destekleme ödemelerinin devam edeceğini söylediniz. Üreticiye serbest piyasa koşullarında ürününü pazara indirirken aceleci davranmaması tavsiye edilmektedir. Kabul edersiniz ki, bir ürünün hasat öncesi ve hasat dönemi girdi maliyetleri oldukça yüksek olmakta üreticimiz bu sebeple ürününün bir kısmını ya da tamamını biran önce pazara indirme yolunu seçmektedir.  Fındık üreticisinin bu sebeple rekoltenin yaklaşık yüzde otuzunu hemen hasat sonrası pazara indirdiğini görmekteyiz. Bu sebeplerle fındık için alan bazlı destekleme ödemelerini hasat öncesi ya da hasat döneminde yapma hususunda bir çalışmanız olabilir mi?



İÇİŞLERİ BAKANINA SORU ÖNERGESİ- 2012 YILINDA KÖYRELİRİM HALA SU SIKINTISI YAŞIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun'un köylerine yaptığı ziyaretler sonucunda vatandaşların sorunlarını istek ve taleplerini soru önergeleri ve TBMM Başkanlığı aracılığı ile muhataplarına iletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Espiyenin Taflancık köyünde vatandaşların iktidar partisi temsilcilerinin verdiği sözleri yerine getirmediği yönünde şikayetlerini dinleyen Karaahmetoğlu köyün su problemi ile ulaşım imkanının yetersizliğini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu. Karaahmetoğlu soru önergesinde İçişleri bakanına şu soruları sordu:


Selahattin KARAAHMETOĞLU

        Giresun Milletvekili


1.Seçimler öncesi verilen tüm sözlere rağmen Giresun’da su ve yol problemi halen çözüm bekleyen birçok köyümüz bulunmaktadır. 2023 hedefinden bahseden iktidarınız içecek ve kullanacak yeterli suyu olmayan, asgari ulaşım imkanına bile henüz kavuşmamış vatandaşlarımıza yine gelecek ilk seçimde söz verip oy istemek üzere nasıl gidecektir?


2.Bu mağdur köylerimizden biri olarak Giresun’un Espiye ilçesi Taflancık köyünde yaşayan yurttaşlarımızın 2012 yılı sonunda halen su problemi yaşıyor olmaları hakkında bilgi sahibi misiniz? Sorunun çözümü hususunda ilgili kişi ve kuruluşlara talimatınız olacak mıdır?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir