Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5869 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2013 - 18:27

Karadeniz'in Küçük İli Giresun'da, Büyük Oyun

Büyüt
Küçült
Karadenizin Küçük İli Giresunda, Büyük
AGD Giresun Ortaöğretim Komisyonu, Giresun'da faaliyet gösteren Çocuk Kütüphanesi'nin duvarlarında ve camlarında, Hristiyanlık ve Yahudiliği çağrıştıran bazı figürlerin hâlâ kullanılmasına ve eski bir kilisenin, Çocuk Kütüphanesi kılıfı ile çocuklara sevimli gösterilmesine; tepki gösterdi.

AGD Giresun Ortaöğretim Komisyonu, Çocuk Kütüphanesi’ndeki ‘HAÇ’ ve ‘DAVUT YILDIZI’ figürlerine dikkat çekerken; konu ile ilgili tepkisini şu şekilde açıkladı:


“1967 yılından bugüne kadar yetişmiş olan Giresunlu tüm çocuklarımız, bu Katolik Kilisesi’ni hayallerinde şu düşünce ile hatırlarlar ya da hatırlatıldılar. “Kütüphane, kitap okunduğu için güzel yerdir. Katolik Kilisesi de kütüphanedir. O zaman Kilise de güzeldir.” Evet, 46 yıldır Giresunumuzun Müslüman anadan babadan doğma Müslüman evlatları camları ‘HAÇ’ ve ‘DAVUT YILDIZI’ (İsrail Bayrağındaki Yıldız) ile yapılmış olan bu Katolik Kilisesi’nde kendilerince bu masum düşünce ile Müslüman çocuklarını Din (İ) dar olarak yetiştirildiler.

 

‘HAÇ’ VE ‘DAVUT YILDIZI’


Bu simgeler, binanın içerisinde son derece itina ile cam boyası ile boyanmış vaziyette. Dışarıdan gün ışığı vurduğunda içerideki yavrularımızın yüzüne, kitaplarına, çalışma masalarına, İslam ve cihat ruhlarına bu simgelerin gölgesi vuruyor. Ve bu ülkenin sözde DİNDAR nesli yetiştiriliyor.

Sayın Başbakanımıza sorulmalıdır. Siz DİNDAR neslinizi ‘HAÇ’ ve ‘DAVUT YILDIZI’ gölgesinde yetiştiriyorsanız; bizim ‘KUR’AN-I KERİM VE CAMİ’ gölgesinde yetiştirdiğimiz nesil neyin ve kimin neslidir?


Nereye bu gidiş? Yoksa Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dediği gibi bu ülke NATO toprağı mıdır? Eğer kiliseden, Çocuk kütüphanesi oluyor ve 46 yıl boyunca da kimse sesini çıkarmıyor ise Başbakan doğrudur. Ancak bugünün kendince doğrusu yarının yanlışı olabilir. Biz Elhamdülillah Müslümanız ve Hakk’ı üstün tutarız. Başbakan’a göre bugün hava güzel. Doğru ama yarın O’nun için hava kapalı, karanlık, fırtınalı… Ama Hakk tekdir ve değişmez. Bu milletin evlatları Sultan Alparslan’ların, Sultan Fatih’lerin torunlarıdır. Ve kilisede okutulacak kadar şeref yoksunu değil aksine Camileri oyun parklarına, Kur’an medreselerine çevirecek kadar şerefli ve Müslümandırlar. Elhamdülillah.

Bu rezil ZULÜMHANE’ye derhal DUR demek tüm İslam Alemi’nin üzerine vazifedir. Buna öncülük edecek olan tek İslam görüşü de Milli Görüş dür.”

 

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ (KATOLİK KİLİSESİ)


Giresun merkez Çınarlar Mahallesi’nde bulunan, 19. yüzyılın başlarında yapıldığı tahmin edilen ve 1967 yılında ise Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılmaya başlanan Katolik Kilisesi dikdörtgen planlı, ana cephesi üçgen alınlı belirlenmiş olup, köşelerde taştan yivli köşe kolonları bulunmaktadır. Girişin üzeri dört köşeli sütunla taşınan yuvarlak kemerli kırma çatılı bir sündürme ile örtülüdür. İç ve dıştan çok güzel görünen bina Kültür Bakanlığı’nca 2001-2002 yılında bina ve çevre düzenlemesi tam olarak yapılmıştır.’’ Alıntıdır

İrtibat:
necm_alt@hotmail.com

Haber: Fatma BULDUK UĞURLU – www.kerasushaber.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir