Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8149 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Eylül 2012 - 11:33

Karahüseyin; ABD' yi Kınıyorum

Büyüt
Küçült
Karahüseyin ABD yi
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN yazılı bir açıklama yaparak ''ABD ve İsrail vatandaşı Sam Bacile tarafından çekilen ve İslâm'a hakaret içeren ''Müslümanların Masumiyeti'' Filmi yapanları ve yapılmasına izin veren ABD'yi kınıyor ayrıca tüm Müslümanlardan özür dilemeye ve filmin gösterime girmesini engellemeye dâvet ediyorum.

''ABD ve İsrail vatandaşı Sam Bacile tarafından çekilen ve İslâm'a hakaret içeren ''Müslümanların Masumiyeti'' Filmi yapanları ve yapılmasına izin veren ABD'yi kınıyor ayrıca tüm Müslümanlardan özür dilemeye ve filmin gösterime girmesini engellemeye dâvet ediyorum. Ayrıca sevgi, rahmet ve kardeşlik dini olan İslamın bu tür şiddet olayları ile anılmasını esefle karşılıyoruz.


Her ne kadar bu filmin yapılmasında bazı ABD yetkililerince haberimiz yok denilse de  bu mazeretlerinin çok da inandırıcı olmadığı görülmektedir.


Terörle yıllardır mücadele eden  ve binlerce vatandaşını kaybeden bir milletin fertleri olarak, sırf bu filmin  gösterimi nedeniyle Libya’ da ABD Büyükelçiliğine karşı yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Sanki İslam’ la Terörizmi  eşleştirmeye çalışılmakta ve tehlikeli bir girişim içine girilmektedir. Karikatür ve Kur’an yakma gibi bundan önceki girişimlerde de İslam dünyasının haklı olarak tepki ve tel’inini gördükleri  halde bizlerce bilinen  mihrak odalarınca  sürekli kaşınılmak istenen bu provokatif eylemlere karşı İslam Alemi olarak DEMOKRATİK KURALLAR ÇERÇEVESİNDE hukuk ve İslâm geleneğinin bizlere öğrettiği saygı içinde   haklı tepkilerini elbette göstereceklerdir.


Hangi  amaç  ve sosyal düşünce yaklaşımıyla  dünyada özellikle İslam coğrafyasındaki siyasi dalgalanmalar da dikkate alınmadan Dinimizi ve Hz. Peygamberimiz’i  küçük düşürücü ve tahkir ve tezyif  edici bu gibi  provokatif eylem ve girişimlerden kimlerin rant sağlamaya çalıştığını anlamak için bu filmin yapımındakilerin aidiyetlerine bakıldığında    zaten anlaşılmaktadır.


Bütün dünya kamu oyu şunu bilmelidir ki; İslam Dininin, sevgi-hoşgörü-kardeşlik dini olduğunu ve bütün  dini ve siyasi görüşlere hoşgörü  ve anlayışla karşıladığını ve bütün din ve siyasi fikirlerden de ayni saygı ve anlayışı beklemektedir.

layı şiddetle kınıyor, sevgi, rahmet ve kardeşlik dini olan İslamın bu tür şiddet olayları ile anılmasını üzüntü ile karşılıyoruz


Saygılanrımızla…


Fethi  KARAHÜSEYİN                                                                                                                       Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir