Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5111 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2013 - 20:01

Karahüseyin; Hatay'daki terör olayı

Büyüt
Küçült
Karahüseyin Hataydaki terör
Sivil Toplum Gözüyle . Hatayda terör saldırısı 40 ölü... Akil İnsanları Giresun' a geliyor...

Aslında bu köşemizde bu hafta değişik konu. Üzerinde durmak istemiştim ancak yazımı hazırladığım saatlerde Hatay Reyhanlı' da patlama da 40'ın üzerinde  vatandaşımızın öldüğü 30 civarında ağır yaralı ve onlarca da hafif yaralı vahim bir terör vakası olunca hem gündemimiz değişti hem de Ne zaman Türkiye'de barış adına sulh adına' kardeşlik adın bir adım atıldıysa bazı çevreler bundan rahatsızlık duyup kendilerini haklı çıkarmak adına Terörü kullanmakta ayrıca da bu olaydan siyasi rant elde etmek için de  İşte biz demedik mi !!! naraları atmakta veya atacaklardır.
Güneydoğudaki kürt vatandaşlarımızla üst düzeyde birliktelik sağlamak ve üniter devlete karşı kaygılarını gidermek, o masum insanların üzerinden iç ve dış kaynaklı terör örgütü ile kirli ilişkiler kurup işbirliği yaparak yöre insanları üzerinde her tür pres-baskı  kurarak onları ayrıştırmaya koparmaya çalışan terör örgütü ve türevlerine karşı Hükümetin başlattığı Çözüm sürecine Akil İnsanlar projesiyle başlanılan ve teröristlerin silah bırakarak yurtdışına çıktığı bu aşamada bu olayın olması oldukça manidar görmek gerek.
Hatay Reyhanlı daki bu terör olayı toplum bilimcileri ve istihbaratçılar ve siyasilerce neden-niçin-nasıl vb.? Soruları ve cevapları sorulup karşılıkları alınarak acele etmeden irdelenmeli, değerlendirmeli ve siyaseten karar verilmelidir. 
Suriye deki alçak, hain, gaddar ve ve zalim Esed yönetiminin son çırpınış çabaları ucuz siyaset peşinde koşması en basit akla geleni.Türkiye meşru müdafaa yapsın saldırı yapsın ve Esed de  içeride milli savunma pozisyonuna geçerek iç ihtilaf ve baskıları azaltma çabası düşünülebilir. Bu arada İsrail' in geçen hafta askeri üslerine saldırısı karşısında benzer taktik denemiştir.
Ayrıca Terrör örgütünün içinde bazı sözüm ona lider pozisyonunda olan kişiler ve bu geri çekilmeyi istemeyen iç ve dış mihraklar bu sürecı sekteye uğratma ve durdurma çabası olarak da görmek gerekir...
Her şeye rağmen bölgelerde temadlarını sürduren Akil İnsanlar Heyeti ne Giresun'lular olarak hafta başında ev sahipliği yapacağız. İlk yazılarımda da bahsettim. Bu insanların isimleri, aidiyatlar elbette tartışılabilir. Bu kişi ve düşüncelere göre değir. Bu normaldir. Ancak iyi niyetle ve  toplumsal mutabakat ve terör sorununu çözme adına başlatılan nu hareketi motive etmeli ve onlara bilgi- tecrübe ve endişeleri de bildirerek destek vermeliyiz.. Sendikamın Konfederasyon Gen. Başk.Ahmet Gündoğdu beyin  bence bu grubun içinde olması bizce en büyük teminattır. Bir hasta var ve tedavi edilecektir. Bir kısım dr. ilaç önerir. Bir kısmı ameliyat önerir. Bir kısmı telepati/psikiyatrik tedavi önerir. Bir kısmı da alternatif doğal tedavi önerirler.. Süreç uzadıkça hasta muzdaripleşir. Doktorlar bir araya gelir ve hastayı hep kayıp etmektense bir yeden başlayalım denir ve tedaviye başlanır. Hasta moral bulur ve kendini iyi hisseder...
inşallah bu çözüm sürecinde bir tercih nedeni olan Akil Adamlar projesi tutar ve sonuç elde edilir.. Devletin bunun aksi durumunda uygulayacağı planları elbette vardır. Biz sivil toplumlar olarak öneri ve tekliflerimizi tevdi etmeliyiz..yoksa istemezüüük demekle  bir yere varamayız düşüncelerimle...Terör şehitlerime Allah dan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum..Mübarek üç ayların yöremize ve memleketize barış ve kardeşliğin tesisime vesile olmasını c.Allah'dan temenni ederim..
Fethi Karahüseyin -Diyanet-Sen Giresun Şb.Bşk.
0530 425 8452
fethikarahuseyin@gmail.com





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir