Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5875 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Temmuz 2012 - 11:27

Karahüseyin; Ramazan Ayı Geldi

Büyüt
Küçült
Karahüseyin Ramazan Ayı
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN' in BASIN AÇIKLAMASI

Ramazan ayı geldi.

 

20 Temmuz 2012 Cuma günü  Hadis anlatımıyla “Rahmet-Mağfiret ve Cehennemden azad” olarak tanımlanan oruç ayı  Ramazanı  idrak edeceğiz. Bütün islam aleminin heyecanla beklediği, camilerin şenlenip dolup-taştığı, Hz.Allah kelamı Kur’an-ı Kerimin elimizden ve dilimizden düşmediği 11 ayın sultanı  bu ayı ömrümüzün içinde en iyi değerlendireceğimiz zaman kesiti olarak görmeliyiz. Ramazan madden-bedenen yandığımız ve kavrulduğumuz gibi Hz.Allah (CC)- Hz.Kur’an- Hz.Muhammed(SAV) sevgisi-sevdası-aşkıyla yanıp kavrulmamız gereken ay olarak idrak etmeliyiz. Bu ayda İslam coğrafyasında özellikle Afrika da susuz-aç ve muhtaç kardeşlerimizin derdi derdimiz olmalı. Onlar bir yudum su bir lokmaya sahip olabilme ve hayata tutunabilme mücadelesi verirken, 40-50  derece  sıcakta bile oruç tutma ibadetinden ödün vermez iken dünyanın en güzel ve yaşanabilir coğrafyasında –yöresinde yaşayan, imkanlar nispetinde hemen hemen her tür nimetlere sahip bizler sudan bahanelerle kendimize (meşru mazereti olanlar hariç) bahaneler üreterek –iş-güç zamanı diyerek oruçlarımızı kısa kış günlerine ötelersek- maazallah- ütülenmeden  ve hiçbir şeyin gaip kalmadığı o mahşer gününde huzuru ilahide sınavımız zor ve çetin geçmesi mukadderdir.

Bu bağlamda;

  Ramazan ayındaki  dini bilgilendirilme.  

-Maalesef  her yıl olduğu gibi bu ayda ilgili ilgisiz, yetkili yetkisiz önünde akademik unvanı olsun olmasın çoğu ilahiyat kökenli bir çok kişi oruç, ramazan, fitre, zekat, imsak ve iftar vakti vb. konularda değişik rivayetlere dayanarak ve şahsi görüşler bildirerek yorumlar getirilmek suretiyle  adeta bir nevi dini bilgi kargaşası yaratılarak mütedeyyin halkımızın  kafası karıştırılmak istenmektedir.  Bir tarafta  dini değerleri hafife alan, milli ve dini  değerlerimize uygun olmayan yayın politikası güden bazı yayın organlarının  ramazan ayında geçici olarak  yayın politikası değiştirmesini ve dini konularda samimi olup-olmadıklarını elbette  inançlı halkımız takdir edeceklerdir.  

Nasıl ki her konuda olduğu gibi dini bilgiye ulaşmada da güvenilir kaynaklara, kişilere ve kurumlara itibar etmek gerekir.

  Kurum olarak bu konuda otoriter, dini alanda her türlü  güvenilir bilgi kaynağı elbette ki Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bağlı kuruluşları Müftülüklerimizdir. Her tür  dini bilgilere ilgili kuruluşlarımızdan bizzat veya e-mail olarak veya telefonla Alo-Fetva hatlarından ulaşmak mümkündür. Ayrıca RTÜK,  dini konularda bilgi verecek kişilerin Başkanlığımızca tensip edilen kişilerce program yapmaları hususunda azami dikkat ve hassasiyeti göstermelerini ve zorunluluk haline getirmelerini bekliyoruz.

Bu vesile ile tüm Müslümanların Ramazan ayını sağlık ve sulh içinde geçirmelerini ve ramazan ayının yüklediği anlama uygun  ibadetle geçirmeyi, Yüce Allah  nasip eylesin diyoruz.

 

Saygılarımızla…

 

 Fethi KARAHÜSEYİN

Diyanet-Sen

Giresun Şube  Başkanı

 

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir