Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6238 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2012 - 23:21

Karahüseyin, Yılbaşı Kutlamaları ve Noel

Büyüt
Küçült
Karahüseyin, Yılbaşı Kutlamaları ve
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN' in Yılbaşı Kutlamaları ve Noel konulu BASIN AÇIKLMASI

Her miladi yılın bitimine bir hafta kala başlayan Noel kutlamaları ile  yeni bir miladi yıla girişle başlayan  yeni yıl kutlamaları  dünya coğrafyasının  çoğu yerinde  kutlanmaktadır. Tamamen MS.3,5  asır sonrası Hristiyanlıkta yapılan  deformasyon ve sonrası Noel kültürü ile başlayan bu kutlamaların İslam kültüründe ve yaşam tarzında yeri yoktur.

Sırf kapitalist ve  Hristiyan zihniyet ve  kültürünün insanlara eğlenceyi  ve tüketimi özendirme ve emeksiz-kazancı kumarı ve şans oyunlarını teşvik etme ile başlayan bu dini, ahlaki ve kültürel dejenerasyona karşı Müslümanlar olarak uyanık olup bu tarzı asla tasvip etmemeliyiz, edemeyiz.

Yurdumuzda Noel yortuları  ile Hz.İsa’ nın doğumuna rastlayan yılbaşı kutlamaları adeta içiçe girmiş ve maalesef yurdumuzda  neyi niçin kutlandığı bilinmeyen sadece ve sadece eğlence, kumar ve  alkol  sektörünün yüzünü güldüren  ve bunların kurmuş olduğu bu  tuzağa  hiçbir Müslüman kardeşimiz düşmemelidir.

Yılbaşı ve Noel kutlamalarının Dinimizde ve Kültürümüzde yeri yoktur.

Hz. İsa (AS)  her Müslümanın iman ettiği  böyle  büyük bir Peygamberin doğum gününü dansözlerin raksı, alkol sınırlarını aşmış sarhoşların naraları, kesilen, katledilen sayısız çam ağaçları ve kaybolan milli değerlerimiz, eğlence alemindeki rezalet sınırlarını da aşmış  manzaralar, maalesef  devletin TV. lerinde  devletin teşvik ettiği şans oyunları çekilişleri, bu gece de sadece kuralsızlık nedeniyle trafik kazaları başta olmak üzere bu eğlencelerin vesile olduğu ve sönen onlarca ocaklar, ailelerin dramı ile mi kutlayacağız yoksa  “ Hakkın gelip Batılın zail olduğu (yok olduğu) ayeti ile de ifade bulan ve Mekke’ nin Fethi’ne rastlayan bu geceyi dinime inancıma ve yaşam tarzıma uygun olarak mı kutlamalıyız.

Elbette İslami inancımıza , örfümüze   göre kutlayacağız ?  Tercihini yap kardeşim ?

Yılın bitiminin ömründen giden kaybolan zaman sermayesi olarak görmeli ve muhasebesini  yapmalısın. Yoksa  elinde içki şişesi başında noel şapkası, yanıp sönen neon ışıkları altında dansözlerin – eğlence aleminde elinde şans oyunları kazı-kazan biletine   “Yılbaşı gecesinde büyük ikramiye olarak  şansına ecel-Azrail karşına çıkarsa ne yaparsın? İşte şansına çıkması muhtemel bu büyük ikramiyeye (!) hazır mısın?

Müslümanların başka din ve kültürleri taklit ederek değil ömür sermayesinin muhasebesini yapmakla ve  böyle zaman dilimleri  yapacağımız hayri bir işin de başlangıcı - miladi olmalıdır. Yoksa  Miladi Yılbaşı Günahlara girmenin miladı olmamalıdır.

Bütün islam aleminin  miladi yılda şerlerden  uzak sulh ve  kardeşlik şuuru içinde  yaşamalarına vesile olmasını   Yüce  Allah’ dan niyaz ederim.

        Fethi  KARAHÜSEYİN

   Diyanet-Sen

Giresun Şube Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir